реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: звільнено Ясинувату

На чернігівському напрямку перебувають у "братньому" прицілі- прищурі щодо України до 3 300 російських військових, 50 танків, до 190 ББМ, до 40 одиниць артилерії, біля 40 літаків і до 20 вертольотів. Звісно, основна сила націлена на донбаський напрямок. Росія продовжує стягувати війська до кордонів з Україною.

Минулої доби росіяни продовжували обстрілювати територію України. Більше 400 українських військових змушені були відступити на територію Росії, оскільки з іншого боку їх довбали російські засланці з боку України. 180 військовиків уже повернулися додому, решта чекають. Крики щодо зради недоречні, адже більше 5 годин витримати під ударами з двох боків, при вичерпанні ресурсів і відсутності підтримки з боку сил АТО - це хіба йти на вірну загибель. Щоправда, частина бійців пішла на прорив і таки пробилася до своїх - то справжні герої.

Чергову диверсійну акцію провели в окупованому терористами Донецьку місцеві українські підпільники. В результаті вибуху радіокерованого фугасу біля штабу сепаратистів, як мінімум три бойовики отримали поранення. Це сталося біля окупованого терористами будинку СБУ.

Активіст Дмитро Снєгирьов з Луганська повідомляє про спорудження росіянами понтонних мостів через річки кордону для перекидання живої сили і техніки російським терористам. РНБО цю інформацію спростовує. Взагалі РНБО поводиться дуже дивно - то спростовує очевидне, то видає бажане за дійсне, то пускає паніку, як ось із заявами про війська в Гомелі.

Тому і інформації про взяття під контроль Ясинуватої не йнялося віри, аж доки вона не підтвердилася майже через добу.Звільнення Ясинуватої дало змогу охопити Донецьк із півночі та перекрити один із важливих каналів постачання зброї та техніки для терористів. Місто майже цілком оточене. Сили АТО просуваються повільно: можливі засідки, шляхи на підступах заміновані. Терористи на околицях Донецька готуються до зустрічі української армії.



Теги:АТО, Дмитро Снєгирьов, Ясинувата, Донецьк, російсько- українська війна, українське підпілля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar