реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: в ЗСУ є втрати

П'ятеро українських військових отримали поранення внаслідок бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, троє військовослужбовців загинули, підірвавшись на фугасі. Про це повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій троє українських військових загинули, ще п'ятеро були поранені", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Лисенко уточнив, що втрат військові зазнали на Донецькому напрямку.

Нагадаємо, за позаминулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України восьмеро українських військовослужбовців отримали поранення.

Співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками та поліцією під час спецоперації затримали у Троїцькому районі на Луганщині агента російських спецслужб. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Колишній бойовик виїхав до Білгородської області РФ, щоб не “ризикувати” життям в бойових зіткненнях з силами антитерористичної операції. У Росії житель Троїцького району був завербований представниками головного розвідувального управління Генштабу Міноборони РФ.

Після проходження відповідної підготовки він був призначений російськими спецслужбами резидентом у прикордонному Троїцькому районі Луганської області.

Головним завданням агента було створення у районі антиукраїнського підпілля для організації акцій з дестабілізації ситуації та підготовки умов до силового захоплення влади у районі. Завдяки широкому колу зв’язків серед жителів району він отримував інформацію про деталі охорони державного кордону України, підрозділи Збройних сил, що дислоковані у районі.

Чоловік також збирав дані про представників правоохоронних і державних органів та структур стосовно їх політичних поглядів.

Сьогодні Тарасівський районний суд Ростовської області виніс вирок українцю Сергію Литвинову, якого визнав винним у скоєнні розбою відносно громадянина Росії Олександра Лисенка. Про це повідомив у Facebook адвокат засудженого Віктор Паршуткін. Литвинов також звинувачувався у вчиненні в складі українського батальйону "Дніпро" вбивств кількох мирних жителів на території Станично-Луганського району України та застосуванні в збройному конфлікті заборонених засобів і методів ведення війни, проте ці факти не підтвердилися.

Агент російського впливу Ківалов приєднався до "Опозиційного блоку". А їхній "тіньовий уряд" у Харкові закидали яйцями та грудками землі.

Напередодні річниці Дня Перемоги над нацистським Рейхом є висока вірогідність наступу окупаційних сил на Донбасі для захоплення низки населених пунктів у «сірій зоні» на Маріупольському напрямку. Про це повідомили у прес-службі Головного управління розвідки Міноборони.

«Командування російських окупаційних військ планує активізувати бойові дії з пропагандистською метою – демонстрація сили та «значних здобутків» у створенні збройних формувань т.зв. ДНР. Розглядаються варіанти проведення бойових дій наступального характеру на Донецькому напрямку, а також захоплення неконтрольованих населених пунктів у т.зв. «сірій зоні» на Маріупольському напрямку», – йдеться у тексті.



Теги:російські агенти, Маріуполь, Ківалов, Донецьк, російсько- українська війна, харків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar