реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: сторони готуються до вирішальних боїв

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ), з Росії знову прибули декілька партій боєприпасів та військової техніки для бойовиків.

«До Горлівки прибули 6 тягачів з танками Т-72, до Сніжного – 3 БТР, 4 танки, 3 установки «Град», 2 САУ та 2 вантажівки з гарматами на причепах. Також у Луганській області, до позицій бойовиків південніше Щастя прибули вісім танків, 12 бойових бронемашин та 30 вантажівок», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі

У процесі підготовки до майбутніх «місцевих виборів», які анонсовані на 24 квітня, керівництво бойовиків посилює свій вплив за рахунок призначення довірених осіб на місцях. Адже населення без жодного інтересу спостерігає за політичними процесами у регіоні. Так, наприклад, очільником Горлівки став Станіслав Кім, який раніше очолював воєнно-патріотичний клуб “Школа победы” у Дніпропетровську.

Одночасно використовується адмінресурс для збільшення явки виборців. Працівників бюджетної сфери під загрозою звільнення примушують вступати до громадських рухів Плотницького та Захарченка. При цьому членам наведених рухів забороняється відвідувати підконтрольні Україні території. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

«Російська влада розглядає можливість заміни існуючих лідерів так званих «ДНР» та «ЛНР», які практично втратили свій авторитет серед місцевого населення, на колишніх представників української влади, які переховуються у Росії», – додав він.

За даними військової розвідки, на тимчасово окупованих територіях Донбасу відбувається суттєве падіння промислового виробництва. ВАТ «Макіївський металургійний комбінат» працює на 10% від виробничої потужності, з 33 рентабельних шахт у так званій «ДНР» працює лише 10. Бойовики також планують зупинити роботи на ряді шахт та звільнити близько 1,5 тисяч працівників.

В той же час українські підприємства опановують виробництво модернізованих зразків БМП-1, БТР-70, нових зразків БТР-3, бронемашин “Дозор”, самохідних артилерійських систем.

Понад 40 тисяч одиниць озброєння та військової техніки відновили та забезпечили експлуатаційну справність протягом двох років. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомила полковник Вікторія Кушнір, речник Міністерства оборони України.



Теги:ЛНР, дані розвідки, Горлівка, російсько- українська війна, ДНР, дозор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar