реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: наші відступають!

Українські війська відступають. Це факт. Майже весь південь Луганської області належить російським окупантам. Вони, щоправда, після входження в міста і втсановлення своїх порядків, чомусь сором'язливо виходять з міст і базуються і лісопосадках. Мабуть, для кращого тла брехні Лаврова про відсутність в Україні російських окупаційних військ.

В результаті відходу українських військ в рамках проведеного перегрупування, російсько-терористичні війська взяли під контроль фактично весь південь Луганської області, далі перекидаючи підрозділи в район Луганська і проводячи наступальні дії на півночі Луганської області.

Одночасно противник прагне взяти під контроль території в Донецькій області від н. п. Донецьк до н. п. Маріуполь. Відзначається перекидання підрозділів противника у напрямку н. п. Волноваха, - повідомляє Дмитро Тимчук.

Активні бойові зіткнення зафіксовані в районах Дебальцеве, Стукалова Балка, Старобешеве, Амвросіївка.

Місцева влада отримує від окупаційних військ вимоги про виділення земельних ділянок для поховань російських солдат. А військовий госпіталь у Ростові переповнений, багато рейсів з пораненими здійснено у Санкт- Петербурзьку військово- медичну академію. За словами ініціатора сторінки "Груз 200" росіянки Васільєвої, за їх даними в Україні з початку відкритої агресії Росії загинули не менше 2000 російських солдат та офіцерів. У перший день вторгнення, 24 серпня, на День незалежності України, було знищено 700 окупантів внаслідок удару української артилерії по колоні військ РФ.

Тобто українці показали, що вміють воювати не тільки з найманцями, але й з регулярними військами Росії. Якщо би Європа та Америка допомогли сучасною зброєю - ми б розгромили окупантів і терористів.

З 16 вересня в Україні пройдуть спільні військові навчання країн НАТО та деяких інших (Азербайджан) "Швидкий тризуб - 2014". 200 американських солдат та 1100 солдат з інших країн навчатимуться самі і навчатимуть українців ефективно воювати. Заодно спробують протверезити Путіна, хоча це справа безнадійна.
«Якщо Росія напала на вас танками, ракетами, броньованою технікою, ви повинні захищатися проти агресора. Тому я підтримую прохання України надати зброю для захисту. Деякі країни кажуть – це може спровокувати Путіна. Але я переконаний, до цього моменту Путін робить все що хоче і без ніяких провокацій», – заявив у Києві голова Сенатського комітету США із міжнародних відносин Роберт Менендес.

Прокуратура почала розслідування причин загибелі бійців добровольчих батальйонів під Іловайськом та дезертирства батальйону "Прикарпаття". В полоні у росіян перебувають від 200 до 700 українських воїнів, число загиблих не встановлено - росіяни, пообіцявши "зелений коридор", били по ньому з усіх видів зброї, а поранених добивали майже впритул. Справжня російська доблесть!

Російських солдат, що загинули в Україні, часто ховають у Росії і безіменних могилах, родичам забороняють розповідати про обставини смерті. Ще один вияв російської доблесті: Верховний Головнокомандуючий відмовляється від своїх військ, як це було в Криму, а потім визнає їх. А ховати вбитих навіть не дає відкрито. Вбитих оформлюють звільненими з російської армії заднім числом. Такого у світі ще не було. Якщо це доблесть, то що тоді підлість?



Теги:АТО, Іловайськ, Луганськ, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Як свідчить досвід  бойових дій, підготовлені або які ведуть наступальні операції, вкрай вразливі і приречені на величезні втрати у разі термінового переходу до оборони.
До речі, поразки літа 1941 року Красной армії з цим пов"язані.
avatar
0
2
Порівняння влучне, бо тоді так само перевага була на боці нападаючого, не дивлячись на донесення розвідки про дату нападу, а оборонювана -  боялася "піддатися на провокації". Німці оголосили війну через 2 год. після нападу. Нині Росія цього не робить і ми тоже. Формально Україна і РФ не є у стані війни. Справа в тому, як перенести цей статус-кво у дійсність? Питання до дипломатів і спеціялістів міжнародного права. Водночас хотілося б дізнатися від них і про можливість перемоги у війні без її оголошення.
avatar