реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: Росія завозить нову зброю

У Донецький морг завезено трупи шістьох військовослужбовців Російської Федерації, які були знищені чи то своїми "колєгами" - "ополченцами" чи українськими військами. В усяому разі сам факт загибелі російських окупантів ще раз підтверджує їх присутність на Донбасі. За даними розвідки поранено ще 12 росіян.

«За оперативною інформацією, у безпосередній близькості до контрольованої Україною території окупанти розгорнули в бойові порядки РСЗВ «Град» (новітнього зразка на базі машини КамАЗ) та САУ. При цьому росіяни з метою прикриття свого посиленого угрупування розгорнули димову завісу», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Крім того, наразі у повну бойову готовність приведені війська Південного та Центрального військових округів РФ, підрозділи повітряно-десантних військ та транспортна авіація. «Під видом військових навчань на півдні Росії та на території Кримського півострова задіяно 8,5 тисяч осіб, 900 одиниць військової техніки, 200 літаків і гелікоптерів та 50 кораблів», – зазначив Андрій Лисенко. Крім того, зазначив він, у Крим прибув начальник Генерального штабу ЗС РФ, генерал армії Герасимов.

За даними головного управління розвідки Міноборони України, до окупованого бойовиками Харцизька Росія доправила до 200 тонн боєприпасів. Це заборонені мінськими угодами калібри 122 та 152 міліметри. Снаряди призначені для артилерійських систем, танків та ручних протитанкових гранатометів. Також до Іловайська завезли 240 тонн дизпалива і три платформи з військовою технікою. А до Луганська – до 300 тонн боєприпасів.



Теги:Харицизьк, ДРГ, Іловайськ, Луганськ, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar