реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: маріупольці кажуть: "Нас убиває Росія!"

Мешканці Маріуполя звернулися з відеозверненням до світових лідерів: "Нас убиває Росія!"

"Ми заявляємо — нас вбиває професійна російська армія та найманці-терористи так званих "народних республік", — каже житель міста. "Ми заявляємо — нас вбивають, вбивають щоденно. Вбивають на зупинках, в автобусах, в магазинах, дитячих садках, школах, будинках та квартирах. Нас вбивають навіть тоді, коли ми приходимо на цвинтар попрощатись з тими, кого вбили раніше", — каже дівчина. https://www.youtube.com/watch?v=czWXc3LDTm4

У районі Дебальцевого російсько-терористичні війська проводять перегрупування сил і засобів, намагаючись після зриву наступу в районі Вуглегірська домогтися "корінного перелому" в подальших наступальних діях. Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Українські військові за три доби боїв у районі Красного Луча, знищили зведений танковий підрозділ супротивника. 7 танків було підбито в першу добу наступу, 4 танки втрачені в ході ударів української артилерії протягом двох діб, ще 3 танки вийшли з ладу з різних причин. На сьогодні в строю залишилося всього 2 машини.

За попередніми даними, 2 лютого втрати противника склали 157 чоловік вбитими, серед них лише в районі Дебальцевого — 84. Про це повідомили у прес-центрі АТО.
“281 терорист був поранений. Також нашими вояками знищено важку вогнеметну систему "Буратіно", 4 гармати, 4 автомобілі та 18 бойових броньованих машин”, — йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, протягом дня терористи 73 рази обстріляли позиції українських військ та мирні населені пункти.

Місія ОБСЄ в Україні підтвердила, що житлові райони Луганська обстрілювали касетними боєприпасами 300-мм калібру з північно-західного напрямку.
Про це повідомляється у звіті спостережної місії за підсумками інспекції постраждалих районів Луганська, де загинули мирні жителі, передає Deutsche Welle
За оцінками спостерігачів, обстріл вівся із застосуванням важких ракетних систем залпового вогню "Смерч". За даними ОБСЄ, "ряд пошкоджень будівель типовий для осколкових елементів, які використовуються в касетних боєприпасах".



Теги:АТО, Дебальцево, Луганськ, російсько- українська війна, рашисти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar