реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Храм і пляшка та синьо-жовтий міст

Минулої суботи в Семенівському районі відбулися дві важливі події. Перша більше всім відома – це відкриття храму в с. Машове, побудованого за кошти народного депутата Рибакова І. О.

Це - значна подія для Семенівського району і особливо для мешканців Машове, бо не так багато останнім часом в районі будується і тут всі мають подякувати народному депутату України. Тим більше, що відкриття церкви є символом відродження духовної культури громади і в цьому плані, на наш погляд, не важливо до якого патріархату відійде новозбудований храм - московського чи київського. На прикладі одного з семенівських храмів важливо хто є настоятелем цих храмів, бо коли у церкві замість слова Божого прихожани вислуховують політінформацію, то після подібного люди починають відворочуватися від таких батюшок і таких церковних служб.

Вже, як за звичаєм прийнято у Ігоря Рибакова, така подія не обійшлась без масового звозу електорату автобусами до села Машове. Помічники нардепа - колишній голова райдержадміністрації та колишній перший заступник разом з головами сільрад в цьому особливо посприяли. Правда, на цей раз обійшлися без традиційної «гречки», але накрили для всіх бажаючих безкоштовні столи з випивкою та закускою від того ж нардепа на 600 запрошених.

Другою знаковою подією в Семенівці, на наш погляд, стало пофарбування частини пісчанського моста через р. Ревну в кольори державного прапора активною патріотично налаштованою молоддю міста. Ці дві події, можливо, не можна порівнювати, але вони виявилися «пов’язаними між собою».

Ми знаходились поруч з мостом, бо привезли фарбу та пензлі, щоб допомогти здійснити семенівській молоді їх задумку. В той час, як молоді дівчата та хлопці завзято фарбували жовто-блакитними кольорами визначений об’єкт з Машового почали їхати автобуси з електоратом Рибакова. Так ось коли черговий автобус заїхав на міст з піснями, з одного вікна майже на голову дітям, що фарбували міст, вилетіла порожня пляшка з вина. Всі присутні були шоковані подібною витівкою веселих рибаковських прибічників.

Виявляється, в той час, коли одна частина громади намагається підтримати нашу армію, купуючи знаряддя захисту військовим, відраховуючи денні заробітки на паливо та харчі, коли одні всіма можливими способами та власними зусиллями намагаються підтримати один одного та підняти патріотизм та надію на краще майбутнє – інші записуються до лав біомаси, аби отримати «гречку» чи безкоштовно випити та поїсти, а треті влаштовують грандіозні попойки, в той час коли ми чуємо, що наші солдати голодують. Для цих третіх наче нічого не змінилось: не було революції гідності, їх оминула люстрація, для них немає ні зовнішньої агресії, ні війни в країні – їх головна мета всіх купити, щоб далі знов вишкребтись в народні депутати чи до посад місцевої влади.

Але все ж таки, на наш погляд, суспільство змінюється на наших очах. І ті молоді люди, які сьогодні пішли добровольцями до лав Національної гвардії, в місцеві загони самооборони, для яких кольори державного прапора і Україна стали понад усе – ніколи не будуть продаватись ні за «гречку», ні за гроші.

P.S.
На закінчення дозвольте розповісти анекдот, який ми почули від іншого народного депутата - з ВО «Свобода» Руслана Марцинківа.
Отже, помирає дуже багата людина-олігарх і потрапляє на той світ. Бачить перед ним дві дороги: одна до пекла, а друга до раю. Ну він чимдуж скоріш побіг до раю. Підбігає до воріт і тут його зупиняє апостол Петро та звертається до нього: «Зачекайте, треба перевірити, чи є ви в списках». Перевірив – немає. Багатій почав нервувати, попросив більш уважно перевірити список. Знову нема. «Не може такого бути, це якесь непорозуміння. Я маю бути в списках. Я одинадцять церков побудував від фундаменту до хрестів», - репетує багатій. «Добре, - говорить Петро,-зачекайте тут, я уточню у Головного».

Через деякий час виходить апостол Петро, підіймає палець в гору і відповідає: «Головний сказав, що гроші ми вам віддамо назад, але до раю пустити не можемо».

Члени громадського формування «Семенівська народна самооборона»:

Гулак М.М.
Бондаренко П.С.
Ігнатенко В.
Ковальов О.
Харитоненко О.К.
Сенько Ю.М.
Корольов Г.О.
Євмєнєнко М.В.
Шкурат О.М.
Салімон В.В.



Теги:Ревна, Чернігівська єпархія, Машево, революція Гідності, Ігор Рибаков, Семенівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar