реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Хороший місяць вересень

Який місяць вам більше подобається?
Мені - вересень.

Вересень неймовірний, він найкращий, найгарніший, найбагатший, він такий, що з ним завжди шкода прощатись. Він містить в собі всі пори року одночасно. Його ранок пахне як весна і можна ще зустріти квітучу кульбабку. В обідню пору ще можна вкритись потом від спеки. Ввечері затихає вітер і пахне осінню. А вночі можливі навіть приморозки, як взимку.

Цей місяць настільки багатий, що в тебе все є навіть більше, ніж тобі потрібно тут і зараз. Не буває голодного вересня.

А барви? Ви бачили ці барви?
І я не про відтінки жовтого, якими вкриються дерева. Я про тумани та роси, якими вкривається все навкруги. Мільярди краплин розмальовують світ так, що голова паморочиться від намагання все це усвідомити. А коли бачиш тонку нитку павутиння, що через пів двору пронизує простір своєю обросяною лінією, що нагадує кришталеве намисто.

І ці звуки... Ці неймовірні звуки, що наповнюють вересневу тишу. Ані тобі пурхань птахів, ані дзинчання бджіл, ані зайвого звуку. І раптом - бах. Це груша впала біля хліву, розбившись вщент. І знов тиша, що аж двинить. Знов раптом - бульк. Це краплина води нарешті назбиралась на краю стріхи і впала у підставлене відро.
Знов тиша. Та така, що вуха ледь витримують її, намагаючись вловити бодай маленький звук.

А ліс...? Що може бути неймовірніше вересневого лісу? Що може бути більш захоплюючим?

Вересневий ліс відкриває всі свої ворота, двері, вікна, прибираючи навіть павутиння на вашому шляху. Ліс дихає та парує, створюючи неймовірні фони для картин з власних дерев та кущів. Кожен мокрий листочок міцний, великий. Він не тремтить, а наполегливо промовляє, що він тут господар. І навіть трава з цим погоджується, сором'язливо ховаючись до весни. Тільки мох ще чепуриться зеленим та обіймає твоє взуття на кожному кроці...

А ти просто цим насолоджуєшся, перебуваючи серед неймовірного вересневого всесвіту, який не просто оточує тебе, а огортає, пронизуючи все твоє тіло наскрізь. Твій мозок починає працювати якось по особливому, бо вересень навіть його підкорив своєю неповторністю та досконалістю.
А який місяць вам більше подобається?

Анатолій ЯРОВЕД



Теги:Анатолій Яровед, вересень, осінь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar