реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

“Хорея Козацька” зіграла на старовинних інструментах у Катерининському соборі в Чернігові

У Катерининській церкві ПЦУ Чернігова на запрошення архієпископа Євстратія з нагоди храмового свята – Дня святої великомучениці Катерини та преподобного Меркурія Чернігівського відбувся концерт народного артиста України Тараса Компаніченка й музикантів гурту “Хорея Козацька”. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У чернігівському храмі Компаніченко грав на бандурі Остапа Вересая та ренесансній лютні, а його колеги (скрипаль Сергій Охрімчук та композитор і поліінструменталіст Данило Перцов) – на скрипці, волинці та інших інструментах. У їхньому виконанні звучали старовинні народні пісні, присвячені, зокрема, козацькій славі та Пресвятій Богородиці, а також давні колядки.

Нечисленній публіці Компаніченко продемонстрував “Почаївський богогласник” 1790-1791 років, розповів про цю книжку й заспівав із неї кілька кантів та колядок.

Після виступу співак розповів кореспондентові Укрінформу, що у період карантину він та його гурт заробляють на онлайн-концертах та співаючи у церквах.

“Ми, здебільшого, онлайн-концертами виживаємо – у Фейсбуці чи на якомусь каналі в Ютубі. Пишемо номер картки й люди нам переказують гроші. Ще є отакі церковні концерти з виїздами в Бахмач, Ніжин чи Білі Вежі або невеликі камерні виступи”, – підкреслив артист.

Новий формат, у якому зараз музикантам доводиться виступати, має й свої переваги, зазначив Компаніченко. По-перше, навіть на онлайн-концертах люди “згромаджуються” у спільноти, а по-друге, – суттєво розширюється коло постійних слухачів. Це видно, коли виходиш в ефір і в коментарях отримуєш вітання не лише з українських міст, а й з різних країн.

“Коли ти граєш для 20 слухачів, 400 чи 700 – це одна справа. Та коли тебе за два дні можуть подивитися 70 тисяч – це зовсім інше”, – сказав артист.

Концерт Компаніченка й двох музикантів “Хореї козацької” (Сергія Охрімчука і Данила Перцова) у чернігівському храмі відбувся після святкової літургії з нагоди Дня святої Катерини, яку очолював Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній.Релігійна правда



Теги:Катерининська церква, Хорея козацька, Тарас Компаніченко, митрополит Епіфаній


Читайте також



Коментарі (0)
avatar