реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Холми залишились без листонош

Знищення пошти на Чернігівщині триває: у селищі Холми Корюківського району звільнилася остання листоноша.

Трьох іще раніше звільнило керівництво пошти.

Валентина Кубрак працювала листоношею 31 рік, а звільнилась за три роки до пенсії, бо не може витримати навантаження, встановлене керівництвом. А це 40 кілометрів доріг у містечку, яке має дві з половиною тисячі мешканців. При зарплаті 7 тисяч гривень. Пошта обслуговує доставкою пенсій 252 осіб. Керівництво чернігівської дирекції "Укрпошти" заявило, що в день за нормативами листоноша має доставити 12 пенсій та рознести 150 газет. Валентина Кубрак готова повернутися на роботу тільки тоді, коли будуть працювати ще дві листоноші.

Пенсіонери прийшли до відділення "Укрпошти" з'ясовувати - як же їм бути далі. Адже далеко не всі можуть дійти до пошти. Начальниця відділення Олена Деньгуб розповіла, що бажаючих працювати листоношею в Холмах нема. Газети вона просто розкладатиме у відділенні, і хай забирають хто як хоче. Спрогнозувати різке падіння передплати неважко.

Це стосується не тільки Холмів. Так, мешканець причернігівського села Количівки Володимир Хомич повідомив, що цього року вперше відмовиться від передплати газет: "Спершу доставляли у четвер, а тепер уже в неділю, і мене це не влаштовує. У цієї неділі взагалі газет не дочекався". Це при тому, що його будинок на трасі Чернігів-Київ. А в більшості сіл газети взагалі просто лишають у магазинах, і їх треба забирати самим передплатникам.

Водночас не тільки в селах Чернігівщини уже нема листонош і поштових відділень внаслідок реформи "Укрпошти", а й у містах - так, у Носівці та Новгороді-Сіверському кілька районів міста також опинились без поштового обслуговування, і люди масово відмовляються передплачувати будь-які друковані видання.

Редакторка газети "Новини Городнянщини" Світлана Томаш каже: "У місті (Городня Чернігівського району. - Авт.) населення 10 тисяч, передплачують газету 2 тисячі осіб. Вважаю це непоганим показником. Ще півтисячі - це сільські передплатники. Тисячу з них ми втратили саме через погану доставку "Укрпошти", яка завозить її нерегулярно по селах й не розносить по домівках, як те передбачається умовами нашого договору з "Укрпоштою". Гроші за це вони стягують регулярно, й немалі, а зобов'язань не виконують. Нині скорочують листонош по місту. Хто вбиває газети - відповідь очевидна".

Василь ЧЕПУРНИЙ."Голос України"

На знімку: начальниця відділення "Укрпошти" у Холмах Олена Деньгуб з обуреними споживачками послуг пошти.

Фото Суспільне/Чернігів.



Теги:Світлана Томаш, Василь Чепурний, городня, Холми, Укрпошта


Читайте також



Коментарі (0)
avatar