реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хмельницька міська рада визнала владу Народної Ради

Депутати Хмельницької міської ради вимагають позачергових виборів президента і Верховної Ради України, відставки уряду Миколи Азарова і ліквідування спецпідрозділу "Беркут". Про це йдеться в ухваленому сьогодні рішенні позачергової сесії міськради. Поряд із цим міські депутати одноголосно підтримали створення Народної Ради України, і вступили до її складу.

"Ми, депутати Хмельницької міської ради, висловлюючи волю громади міста Хмельницького, глибоко занепокоєні ситуацією, що склалася в Україні. Низка останніх подій: антизаконне "ручне голосування" у Верховній Раді України та події, що відбуваються на вулиці Грушевського у Києві, – штовхають країну у прірву громадянської війни", – заявили депутати.

Вони вимагають: скасувати всі закони, ухвалені 16 січня, як такі, що суперечать регламентові Верховної Ради і Конституції України; притягти до кримінальної відповідальності осіб, винних у побитті та вбивстві мирних демонстрантів та представників ЗМІ; припинити переслідування усіх учасників мирних акцій протесту; відновити державний курс на євроінтеграцію та підписання протягом 2014 року угоди про асоціацію України з ЄС.

Ще одним рішенням міські обранці підтримали рішення установчих зборів, які відбулися в Києві 22 січня, стосовно створення Народної Ради України та одноголосно вступили до її складу.

Окремо місцеві депутати проголосували за те, щоб завтра оголосити у Хмельницькому день жалоби за загиблими під час акцій протесту у Києві.

Тим часом близько тисячі протестувальників блокували Хмельницьку обласну державну адміністрацію, обклавши її мішками з снігом, бочками з водою та старими автомобільними шинами.iPress



Теги:режим януковича, народна рада, Хмельницький


Читайте також



Коментарі (0)
avatar