реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Харчі щастя

Радісність для серця спадає нам не лише з Неба. Земля теж ділиться нею сповна, себто дає нам їжу, яка, крім здорового живлення, підносить настрій і добру охоту. Обійшовши світ, спізнавши столовування різних народів, Андрій Ворон вивів низку таких харчів. Сміло можна називати їх «продуктами щастя».

Квасоля, сочевиця, горох, гречка, оселедець, морська риба, яйця. Далі йдуть - горіхи і насіння соняшника, гарбуза та гірчиці. З ягід найперше - чорниця, малина, суниця, журавлина. З городини - буряк, морква, капуста, часник, цибуля, перець, помідори, баклажани, а також кукурудза. Із зеленини - шпинат, кріп, кінза. З плодів - цитрина. І не забувати про гриби, що насичують нас чудодійною силою лісу.

Ці харчі не приїдаються, не спричинають шкідливого переситу і не збуджують потреби в нових і нових порціях. Як, приміром, солодке і масне, що теж дає задоволення, правда - облудне й руйнівне.

Мирослав ДОЧИНЕЦЬ
Із книги «Вік і лік. Рецепти на всяку оздоровчу потребу від карпатського знатника Андрія Ворона».



Теги:Мирослав Дочинець, рецепти, народна медицина, дід Ворон


Читайте також






Коментарі (0)
avatar