реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Де болить, там і торкаєш (продовження)

Кашель. 1 ложка меду, 1 ложка сухої гірчиці, 1 ложка оцту, 1 ложка олії і муки стільки, щоб можна було зліпити коржик. Покласти на груди під полотнину і обгорнути вовняною ковдрою на цілу ніч.

Чистка печінки, нирок, жовчі, шкіри. Розмолоти пучок свіжої петрушки, 2 зубчики часнику, додати 2 ложки цитринового соку, долити води, щоб вийшла склянка рідини. Випивати перед сніданком і вечерею 3 дні. Відтак 3 дні робити сік без часнику. Наступні 3 дні знову з часником. Усього 9 днів. Тоді два тижні перерви і ще одне коло на 9 днів.

Чистка легень, крові, кишківника. Жменю молодих пагонів сосни залити 2 літрами води, додати 2 столові ложки перетертого лушпиння цибулі та 1 чайну ложку порізаного кореня солодцю. Кип’ятити пів години на слабкому вогні. Тоді додати 2 столові ложки розім’ятих ягід шипшини і кип’ятити ще хвилину. Прикрити сукном, хай настоюється 12 годин. Процідити, закип’ятити і дати охолонути. Пити скільки і як забагнеться. Такий трунок не лише добре очищає, але й зміцнює.

Ангіна. Дрібно натерти буряк. На одну склянку маси додати 1 столову ложку оцту. Витримати 5 годин у темному місці. Відтиснути через полотнину. Полоскати соком горло кожні 3 години.

Болі в суглобах. 1 столова ложка меду, 1 столова ложка сухої гірчиці, 1 столова ложка дрібної солі, 1 столова ложка води. Перемішати. Змазувати хворе місце, згори накрити вовняною хусткою.

Дратівливість, зневіреність. Мастити на ніч п’яти йодом. Одягати тонкі шкарпетки. До ранку сліди йоду мають пропасти. Мастити доти, доки п’яти не «наситяться» і йод не зникатиме.

Болі в коліні. Обірвати пагони пророслої картоплі, наповнити ними слоїк і залити горілкою. Настоювати два тижні в темному місці. Втирати у хворі суглоби, обгорнути вовняною платиною. Помагає і хрін. Лист занурити в окріп і прикласти на три години до хворого коліна.

Для розрідження крові. Споживати лляну олію, яблучний оцет, часник, цибулю, насіння соняшника, буряк, рибу, помідори, вівсяну кашу, малину, чорницю, суницю, вишні, черешні, гриби, цитрини. Більше пити води.

Для загального зміцнення. Двадцять ягід горобини залити двома склянками окропу, годину настояти і пити протягом дня. Чергувати з іншим напоєм: розім’яти 3 ложки обліпихи, залити окропом, настояти 10 хвилин і додати ложку меду.

Біль у горлі, нежить. Змастити три тарілки тонким шаром меду і злизати. При цьому нічого не пити і не їсти годину. Полоскати горло водою з сіллю (1 столова ложка), содою (половина чайної ложки) та йодом (кілька крапель) кожні три години. Пити заварену шипшину (не стару), не менше трьох склянок на день.

Застудний кашель. Насипати в столову ложку дещицю цукру і потримати над вогнем. Коли цукор потемніє, опустити ложку в чарку горілки. Помішувати, доки горілка не стане світло-коричневою. Випити на ніч. Укритися периною. Після першого спітніння змінити білизну.

Шпора на нозі. Ягодами червоної бузини заповнити посудину на три чверті, залити міцною горілкою. Настоювати тиждень, процідити і змочувати хворе місце.

Омолодження шкіри. Змазувати лице медом із сіллю, настоєм цвіту бузини, збитим яєчним жовтком із соком цитрини, протирати міцним солодким чаєм. Руки змазувати олією з оцтом, вичавленою цитриною, крохмалем. Пити м’ятний чай.

При будь-якому отруєнні. Випити горня такого напою: вода, ложка меду, ложка яблучного оцту, дрібка перцю. Можна додати соку цитрини, якщо є.

Зміцнення волосся. Втирати розварену гречку, жовток яйця з олією, після миття полоскати настоєм кропиви. Щоб коси були сильні й шовковисті, треба мити їх відваром лопуха, татарки і кропиви.

Глисти. 1 столову ложку висушених і подрібнених на порошок грибів лисичок залити 200 грамами горілки і настоювати 10 днів, щоденно помішуючи. Не проціджувати. Пити протягом місяця по 2 чайні ложки перед сном. Дуже помічний засіб і для хворої печінки та підшлункової.

Трунок бадьорості і доброго настрою. Змішайте в рівних частинах плоди шипшини, сухої кропиви і споришу. Дві ложки суміші залити двома склянками окропу і настоювати 3 години. Пити вранці і опівдні.

Напій для мозку. Подрібнити в рівних частинах шипшину і червону горобину (по чайній ложці на склянку води), залити окропом. Пити з медом. Поліпшує пам’ять.

Молодильний трунок: 100 г цитринового соку, 200 г меду, 50 г оливкової олії змішати і заживати тричі на день по чайній ложці за 20 хвилин перед їдою. Спожити такі порції двічі на рік. Вислід буде вражаючий – і зовні, і всередині.

Для очищення опочивальні. Покласти на підвіконня горня води з сіллю (3 столові ложки) і оцтом (1 столова ложка).

Очистити легені: вдихати через рот – видихати через соломину.

Вивести слиз. До соку 5 цитрин додати 150 г тертого хрону, перемішати. Заживати по 1 чайній ложці вранці і ввечері.

Рятівники для шлунка: вода, висівки, морква, ягоди, яблука, горіхи, квасне молоко, буряк, зеленина, льняне насіння (натщесерце), сушені виноград, сливи, абрикоси.

Стійке здоров’я: їсти на третину менше, лягати спати на годину раніше, тримати дім у чистоті (регулярне вологе прибирання і провітрювання), у плині буднів на кожному кроці знаходити радість.

Із книги "Вік і лік. Рецепти на всяку оздоровчу потребу від карпатського знатника Андрія Ворона"

Мирослав ДОЧИНЕЦЬ



Теги:дід Ворон, народна медицина, Мирослав Дочинець, рецепти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar