реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Керівництво заводу "ВИМАЛ" вибачається...

Офіційна заява завода “Вимал” стосовно неприємного запаху в районі Масанів

Останнім часом в районі Масани спостерігається неприємний запах, що з’являється, з 20:00 до 23:00 і викликає занепокоєння та обурення в мешканців району.

На перші повідомлення громадян на неприємних запах на сторінці підприємства ми запропонували зустріч для вияснення деталей проблеми. Відповіді на жаль ми не отримали.

Спираючись на інформацію соціальних мереж ми почали проводити спостереження в денний час на території підприємства і не змогли виявити джерело. Після чого ми продовжили чергування у вечірньо-нічний час для виявлення джерела, так як місця проявлення запаху змінювались день за днем. Проведеними заходами встановлено, що запах слідує вітру, який часто змінює свій напрямок. У весь цей період, неприємного різкого запаху на території підприємства не спостерігалося, а ні працівниками а ні гостями заводу.

На жаль, в подальшому ми виявили, що неприємний запах в районі Масанів з’являється після заходу сонця і є впливом аномальної спеки на картопляний сік, що зберігається в технологічному ставку.

Зараз, коли в денний період тримається аномальна спека сік значно перегрівається, і ввечері, коли сідає сонце та спадає спека, температура повітря знижується набагато швидше, а ніж знижується температура картопляного соку і інтенсивність його випаровування збільшується в рази у порівнянні з денним періодом. На нашу думку це основне джерело утворення неприємного запаху у вечірній час, інтенсивність якого знижується зі зниженням температури.

На превеликий жаль, на новому підприємстві, ми до останнього не вірили тому, що запах може йти від нашого підприємства, про що дуже жалкуємо, адже втратили дорогоцінний час.

В свою чергу, повідомляємо Вам, що картопляний сік – це 100% органічна речовина, що у своїй природі не носить жодних загроз а ні для людського життя, а ні для навколишнього середовища.

Сьогодні, ми вже повністю володіємо ситуацією і виявили джерело та його причину і найголовніше у нас є шляхи вирішення цієї проблеми і якнайшвидше звільнити мешканців міста Чернігова від неприємного запаху. Всі працівники підприємства так само як і керівництво докладають усіх можливих на сьогодні заходів. Перші позитивні зміни ми очікуємо вже в цю середу 26.06.2019.

Також ми володіємо знаннями та можливостями для недопущення такої ситуації в майбутньому, а ні в період роботи заводу, а ні в період його простоїв.

Від імені керівництва та власників компанії «ВИМАЛ» ми приносим наші щирі вибачення за доставлений тимчасовий дискомфорт та запевняємо, що ситуацію виправимо в найкоротші терміни.



Теги:Масани, Вимал, Віктор Лазар, Сморід


Читайте також



Коментарі (0)
avatar