реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Кажете, що Росія є федеративною державою, а Україна - унітарною?

Ну-ну
А чи знаєте, що за пунктом е1 статті 83, частинами третьою - п’ятою статті 129 їхньої Конституції 1993 року Президент РФ після консультацій з Радою Федерації Федеральних зборів призначає не лише Генерального прокурора РФ та його заступників, але й прокурорів … суб’єктів федерації? І не лише їх! Виникає запитання: навіщо? Та тому що цар, тому що самодержавство, тому що страх перед неминучим розпадом останньої імперії світу.

Натомість Президент України за згодою Верховної Ради України відповідно до пункту 11 частини першої статті 106, частини третьої статті 131-1 нашої Конституції 1996 року призначає лише Генерального прокура і не має повноважень щодо призначення будь-якого іншого працівника прокуратури. Ще раз нагадаю, що Україна є унітарною, а не федеративною, державою.

Хвалебний «російський федералізм» спростовується в деталях. А таких деталей, повірте, є багато.
Цілком очевидно, що суб’єкти Російської Федерації є безправними і не йдуть у жодне порівняння з суб’єктами федерації США, Австралії, Канади, ПАР, Індії, Бельгії, Німеччини, Австрії, Боснії і Герцеговини, Швейцарії, Бразилії, Мексики, Аргентини, Болівії, Нігерії та інших складних (федеративних) держав світу.

І найцікавіше.

Росія нав’язує (в Мінських домовленостях 2015 року) Україні, як унітарній державі, тему призначення прокурорів в ОРДЛО за участі органів місцевого самоврядування.

Можливо, нехай Російська Федерація першою подасть власний приклад - на суб’єктах федерації, а лише потім повчає своїх сусідів?

Андрій МАГЕРА



Теги:Російська Федерація, федералізм, Андрій Магера, ОРДЛО


Читайте також



Коментарі (0)
avatar