реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Карантин допоміг зупинити грип

Користь від запровадження карантину очевидна хоча б тому, що порівняно з відповідним періодом минулого року на гострі респіраторні захворювання в області занедужало втричі менше людей.

Інформація про це прозвучала на брифінгу трьох голів -- облдержадміністрації Андрія Прокопенка, облради Ігоря Вдовенка та міського голови Чернігова Владислава Атрошенка.

Загалом в області виявлено 17 випадків коронавірусу, але смерть одна, а тих, хто одужали, вже троє. На самоізоляції та медичному спостереженні перебувають 1 034 особи, натомість 1 432 особи зняті зі спостереження, оскільки захворювання у них не сталося. Осередками спалаху інфекції визнані шість населених пунктів, до них можуть додатися і Чернігів -- де щойно виявлено цю інфекцію у 56-річної жінки, чоловік якої приїхав із заробітків у Росії, та село Буда Корюківського району -- там також вірус "приїхав" із РФ.

Як повідомив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко, вже два тижні проводиться ПЛР-тестування не тільки хворих із підозрою на цю недугу, а й контактних осіб першої хвилі, медиків, працівників лабораторної служби. І якщо за добу було проведено 72 дослідження, то незабаром має запрацювати друга лінія досліджень і тоді щодоби буде здійснюватися майже 120 аналізів. Нині щойно отримані чотири кисневі концентратори, які надійдуть у обласну дитячу лікарню та в Борзнянську і Корюківську районні лікарні. Меценати закупили два апарати штучної вентиляції легень для Прилуцької міської лікарні, а за кошти області закуплені два апарати для обласної дитячої лікарні.

Усі 47 продовольчих ринків в області не працюють. На великодніх богослужіннях, за даними поліції, були присутніми 5 430 вірян, тоді як минулого року -- 360 тисяч.
"Голос України"



Теги:Комарівка, Епідемія, заробітчани, буда, грип, Андрій Прокопенко, карантин


Читайте також






Коментарі (0)
avatar