реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Качуровського слухали у Чернігові

В рамках засідання клубу "Краєзнавець" 3 жовтня відбувся літературний вечір "Променисте слово Майстра", присвячений пам’яті талановитого письменника, перекладача та літературознавця, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка Ігоря Васильовича Качуровського (1.09.1918 – 18.07.2013).

Відкрила захід і представила гостей директор Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка Інна Михайлівна Аліференко. Вона підкреслила, що наш земляк, уродженець Ніжина, який довгий час жив на чужині, І.В. Качуровський заслуговує на гідне пошанування.

Модератор вечора, бібліотекар відділу краєзнавства Вікторія Солонікова ознайомила присутніх з основними віхами життя та творчості Ігоря Качуровського.

На заході було презентовано перше ретроспективне видання віршів поета, що віддзеркалює понад сім десятиліть його творчого шляху, збірку "Лірика", яку чудово представила її упорядник, поетеса, перекладач, літературознавець, кандидат філологічних наук, науковий співробітник Національної академії мистецтв України Олена О’Лір (на фото). Вона подарувала бібліотеці останні прижиттєві книги І.В. Качуровського. Меценат Микола Шкурко – засновник Благодійного фонду "Ніжен", завдяки підтримки якого й було видано книгу, принагідно зазначив, що фонд збирає кошти на поховання І.В. Качуровського (за його заповітом) у с. Крути Ніжинського району.

Про значення творчої постаті поета та прозаїка у сучасній Україні говорили письменники та журналісти Олена Конечна, Михась Ткач з Чернігова, Любов Карпенко з Ічні, Анатолій Шкуліпа з Ніжина. А ще прозвучало багато віршів...

Привернула увагу присутніх і книжкова виставка "Продовжувач традицій неокласиків Ігор Качуровський", яку професійно прокоментувала модератор заходу, бібліотекар відділу краєзнавства Вікторія Солонікова.
Захід супроводжувався демонстрацією докуметального фільму, аудіо та відео слайдів про Ігоря Качуровського.
Ніжен



Теги:Микола Шкурко, Ніжин, БФ Ніжен, Качуровський, крути


Читайте також



Коментарі (0)
avatar