реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Кацапська атака на Авдіївку

Четверту добу тривають жорстокі бої за Авдіївку Донецької області. Кацапи хочуть взяти місто в оточення і вже заявили про контроль над авдіївським коксахімом.

Однак спеціалісти американського Інституту вивчення війни роблять висновок, що атаки окупантів провалилися. Хоча на деяких ділянсках вони просунулися від 5 до 11 кілометрів.

Активні наступальні дії російська армія розпочала 10 жовтня. Окупанти гатять по українським позиціям з усього, що мають. Застосовують авіацію, броньовану техніку, заборонені фосфорні боєприпаси. Ворожі штурми не припиняються ні вдень, ні вночі. Очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що росіян дуже багато, і вони "лізуть, як таргани".

Військовий експерт вважає, що мета російської армії зрозуміла і логічна. Причина, на його думку, в місті Бахмут, який рухається до оперативного оточення українськими військами. Воно цілком реальне. Однак “здати” Бахмут росіяни не можуть, адже він політично важливий.

“Путін оголосив, що вони взяли Бахмут. Путін нагородив недогероїв. Ми добре розуміємо, що таке централізація влади в Росії і що таке російська тиранія. Путін для російської спільноти дуже впливовий. Він не може програти, підкреслюю. А Бахмут може піти в оперативне оточення. Якщо там А-угруповання буде знищено, це в межах понад 10 тисяч людей. А ще краще, якби кілька тисяч росіян одномоментно здалися в полон. Це буде дуже дошкульна особиста поразка Путіна”, – вважає Петро Черник.

Військовий експерт вважає, що причина також у ситуації на півдні. Збройні сили України перебувають посередині так званої “лінії Суровікіна”. За нею немає потужних фортифікаційних споруд ворога.

“У нас є шанс вийти на північне приазов’я. Для них це катастрофа, обвал південного плацдарму. Це дуже велика наша потенційна перемога. Вони роблять все можливе для того, щоб відволікати наші сили і засоби. Тому обрали саме Авдіївку. Зручно. Півкільце є. Вони вважають, що там можна зробити “котел”. І якби це їм вдалося, то це також для них була б величезна перемога. Зараз немає підстав для гучних повідомлень їхньої пропаганди, що вони досягли якихось успіхів”, – розповів Петро Черник.

В Авдіївці залишається близько 1600 цивільних мешканців. Попри обстріли місцева влада і волонтери намагаються евакуювати людей. Постачання продуктів харчування та гуманітарної допомоги припинили. Їжі, ліків і засобів гігієни, як запевняють в міській військовій адміністрації, поки вистачає.

Колаж ТСН



Теги:Авдіївка, бої за Донеччину, російсько - українська війна, Бахмут


Читайте також



Коментарі (0)
avatar