реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Ювілей смерті Шевченка ця влада відзначати не буде?

" Діюча влада, в тому числі й представники провладної парламентської коаліції, робить все можливе, щоб залишити український народ без власної історії, максимально приховати правду про історичні події та видатних осіб минулого", -- так член Правління Української народної партії Володимир СТУПАК прокоментував провальне голосування у парламенті постанови про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2011 році.

За словами представника УНП, "яскравий доказ цього - що у 2011 році, вперше в історії незалежної Україні, на державному рівні не буде відзначатися жодна пам'ятна дата". "Верховна Рада фактично відмовилася відзначати 150 років з дня перепоховання Тараса Григоровича ШЕВЧЕНКА, 1000 років з часу заснування Софійського собору в м. Києві та багато інших важливих пам'ятних дат та ювілеїв", - підкреслив член Правління УНП.

«Представники коаліції аргументували свою відмову голосувати за цей проект постанови тим, що у ньому не враховано пам'ятні дати радянської епохи, однак у документі передбачено відзначення на державному рівні, наприклад, 70 років від початку Великої Вітчизняної війни, 25 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС, ювілеї відомих акторів, співаків, письменників та спортсменів не лише СРСР, а й часів царської Росії», - зауважив політик.

Він переконаний, що "з фінансової точки зору, провал постанови про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2011 році означає, що виділення коштів на підготовку до відзначення важливих державних свят буде залежати лише від особистої волі Президента чи Прем'єр-міністра". "Тобто, ставиться під загрозу відзначення абсолютної більшості пам'ятних дат та ювілеїв, які містилися у проекті відхиленої постанови", - підсумував Володимир СТУПАК.
На заставці -- картина Тараса Шевченка "Смерть Сократа"
УНП




Теги:ювілей Шевченка, Верховна Рада, В.Ступак, УНП


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Відповідь на це банально проста - брак коштів. До того ж усе, що можна ,направляють на турнір з футболу. Ще раз пересвідчуємося, у нас нема нормальної держави. Доки суркіси будуть визначати її гуманітарні пріоритети.
avatar