реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Ювелірна… футболка

На пункті пропуску «Сеньківка», який стоїть на кордоні України і Росії, працівники Чернігівської митниці, співробітники Управління Cлужби безпеки України у Чернігівській області та прикордонники перешкодили спробі незаконного ввезення в Україну оздоблених діамантами ювелірних прикрас орієнтовною вартістю 144 000 гривень.

А було це так. Мешканець Чернігова повертався з Російської Федерації до України і на пункті пропуску «Сеньківка» обрав «зелений коридор». Тобто підтвердив, що не переміщує речей, які підлягають декларуванню та оподаткуванню. Після виведення автомобіля зі смуги спрощеного контролю інспектор митниці запропонував громадянину заповнити митну декларацію. У декларації громадянин ще раз підтвердив, що не переміщує нічого, крім особистих речей.

Однак під час спільного огляду салону транспортного засобу у валізі під особистими речами було знайдено два пакети з ювелірними прикрасами. Виявили схованку за допомогою металошукача. Прикраси знаходились у поліетиленових пакетах, які, у свою чергу, були загорнуті у футболку. Загалом у пакетах знаходилось 14 виробів з білого та жовтого золота 750 та 585 проби. Згідно із сертифікатом, що знаходився поряд, комплект з 4-х предметів — каблучка, сережки та підвіска — оздоблений діамантами. Коштовним камінням оздоблена й решта виробів: каблучки, сережки, хрест. Також у пакунках знаходились два ланцюжки.

Працівниками митниці відносно порушника складено адміністративний протокол за статтями 339 та 352 Митного кодексу України. Ювелірні прикраси на суму 144 000 гривень та автомобіль вартістю 88 000 гривень затримані до рішення суду.

Світлана СТРИЖАК,
головний інспектор зв’язків із громадськістю Чернігівської митниці




Теги:Служба безпеки України, митна декларація, митниця. Сеньківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar