реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Юрій Костенко переконаний, що Україна має захистити власний ринок в межах правил СОТ

«Україна має право на захист національного виробника та національного ринку в межах СОТ, тим більше в умовах світової фінансової кризи», – заявив лідер Української народної партії, один із лідерів «Нашої України» Юрій Костенко. Разом з тим, політик застеріг владу від «перегляду угод з СОТ, щоб догодити Росії та підготувати країну до вступу в Митний союз». Так політик прокоментував сьогоднішні повідомлення ЗМІ про критичні зауваження ЄС та США, які викликала українська заявка на перегляд умов членства у СОТ.
Юрій Костенко зазначив, що «навіть заможні країни ЄС сьогодні не завжди виконують уніфіковані правила СОТ, бо захищають національний ринок, то що вже казати про економічно слабку Україну?». За його словами, «угоди України з СОТ, всупереч національним інтересам, віддають український ринок іноземному виробнику, – а саме, в сфері виробництва легкових та вантажних автомобілів, сільськогосподарської техніки, продукції АПК, лікарських засобів тощо». Політик послався на експертів, які зазначили, що «в зону потенційних обмежень країн-членів СОТ потрапили 37 товарних груп української продукції, тоді як щодо іноземних товарів Україна має право тільки на 2 обмежувальних заходи».

Разом з тим, Юрій Костенко переконаний, що «Україна має захищати свої права в СОТ на основі компромісу». «Росіяни розраховують, що Україна заради спільної інтеграції в Митний союз перегляне угоди... з 153 державами СОТ про умови свого членства», – нагадав політик. «Україна має виходити, в першу чергу, з власних національних інтересів, а не орієнтуватися на Росію та Митний союз», – зазначив лідер УНП.

«Програма економічного націоналізму правої команди «Наша Україна» передбачає наповнення українського ринку національним товаром на 70%, а це неможливо без захисту інтересів національного виробника, – обмеження споживчого імпорту, проведення протекціоністської політики щодо виробництва української продукції, антидемпінгових, спеціальних та антисубсидійних розслідувань в межах СОТ», – констатував він.

Прес-служба «Нашої України»





Коментарі (0)
avatar