реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«Юлія Тимошенко — мудра і мужня жінка», вважає Леонід Кравчук

«Якщо на Першому національному телеканалі дебатів у Тимошенко з Януковичем не вийшло, бо він у студію не з’явився, а потім виступав у монолозі на ICTV, то давайте хоча б ми зараз спробуємо провести такі дебати, — зазначив перший президент незалежної України Леонід Кравчук на прес-конференції для журналістів у Чернігові.

Перші кроки Президента — навести лад у державі

«Юлія Володимирівна, якщо вона стане Президентом, почне наводити у країні елементарний порядок», — наголосив Леонід Кравчук. Він сказав, що до цього часу, як не прикро, Конституція та інші закони як слід не діяли. Віктор Ющенко від самого початку почав свою президентську діяльність з порушення Конституції: передоручав владу якимось новоствореним сумнівним структурам, передавав свої повноваження іншим гілкам влади, що призвело до формування у свідомості мас думки про слабкість самого Президента. Такі дії глави держави були помилково ним сприйняті як єдино правильні. А Юлія Тимошенко, у разі обрання її Президентом, повинна розпочати свою діяльність з наведення порядку і діалогу з людьми: інформувати про діяльність влади щомісяця або щокварталу.

Кравчук зазначив, що в жодному разі не рекомендував би їй акцентувати увагу на якихось інтересах, притаманних лише конкретному регіону, незважаючи на те, хто і як голосував, бо Президент є главою держави всієї країни. Одна з помилок Ющенка, на думку колишнього президента, була та, що він став на бік захисту інтересів однієї частини суспільства — Західного регіону. Через це інша частина суспільства його не сприйняла як главу держави. І зараз Ющенко своїми останніми діями доводить, що він підтримує на виборах Януковича, який прагне розпустити Верховну Раду. А Ющенко зі своєю фракцією таким чином хоче потрапити до вищого законодавчого органу країни.

Обираємо не бригадира, а Президента

«Я вірю в те, що Юлія Тимошенко може перемогти, бо вона захищає державницькі позиції, стоїть на демократичній платформі, сповідує і вже сьогодні здійснює європейські підходи у зовнішній та внутрішній політиці країни, — зазначив Леонід Макарович. — Соціологія показує, що переважна більшість виборців схиляється до демократичного вибору України: 25 відсотків проголосувало за Тимошенко, а ще 31 відсоток — за всі інші партійні течії, що мають у своїх програмах демократичні засади. Звичайно, далеко не всі вони будуть підтримувати Юлію Тимошенко, але те, що багато з тих виборців, які у першому турі не голосували за Тимошенко, не симпатизують і Януковичу».

У діях іншого кандидата у Президенти України Віктора Януковича Леонід Кравчук вбачає недержавницькі цинічні способи прийти до влади. Він навів приклад, коли серед депутатського корпусу Житомирської обласної ради є мешканці з Луганська та Донецька. А все через те, як підкреслив Кравчук, що Житомирщина — стратегічний регіон для бізнесу, бо там є багато цінних корисних копалин. «А тому бізнесові кола вже теж побоюються, що прийдуть завтра натреновані хлопці і заберуть у них бізнес», — додав Кравчук.

«Усі країни у світі обирають такого президента, щоб у його біографії було якомога менше чорних плям, щоб ним потім можна було гордитися, — зауважив Леонід Кравчук. — І нам треба обрати такого лідера, щоб не соромно було, бо ми ж обираємо не бригадира ланки, а Президента багатомільйонної держави», — підкреслив Леонід Макарович.

Відповідаючи на запитання щодо можливого «тандема трьох» (Тимошенко – Президент, Тігіпко — Прем’єр-міністр, Яценюк — голова Національного банку), якщо переможе на виборах Юлія Володимирівна, Леонід Кравчук зазначив, що це був би якісний формат нової України. Він також зробив акцент, що ці особи — сміливі, толерантні, освічені, володіють українською та іншими мовами. Це, переконаний перший президент нашої держави, — генерація людей з новим баченням побудови України.

Зростання цін — навмисна акція опонентів уряду?

Кравчук переконаний у тому, що Юлії Тимошенко зараз набагато важче, ніж її опоненту Януковичу, бо вона при владі, а владу народ завжди не любив.

Сьогоднішнє підвищення цін на основні продукти харчування наочно демонструє, хто це робить і навіщо. А тому уряд та відповідні структури, як зазначив Леонід Кравчук, вже займаються з’ясування ситуації, що склалася з цінами напередодні другого туру виборів.
«Уряд переконаний у тому, що підстав для зростання цін сьогодні абсолютно немає, — запевнив Л.Кравчук. — Усе це робиться «кимось» навмисно… Тимошенко, як стане Президентом, розбереться, хто і для чого все це здійснює».

А ще, як вказав Леонід Макарович, коли Тимошенко стане главою держави, награбоване незаконно буде повернуто державі. Це не означає, що буде проведена якась реприватизація чи ще якісь незаконні дії — абсолютно ні, але ті особи, що награбували, змушені будуть повернути награбоване у державну власність.

«Юлія Тимошенко, — не тільки мудра і розумна жінка, — зазначив Леонід Кравчук, — а й талановитий організатор, яка прагне зробити якомога більше для України, а отже, і для простих людей».


Сергій КОРДИК







Теги:Тігіпко, Янукович, Ющенко, Леонід, вибори, президентські, Кравчук, Тимошенко, Яценюк


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Не знаю, як такому невдасі, який свою президентську каденцію ледве відбув половину відведеного терміну, вистачає нахабства давати такі безапеляційні оцінки й настанови. Зрозуміло, помиляються всі, але те, що робив п. Кравчук під час своєї президентської каденції, заслуговує на те, щоб з ним вчинили так, як з Н. Чаушеску(перепрошую, я свідомий противник смертної кари, просто дуже боляче, що ця людина не понесла відповідальності за свої дії). Назву лише деякі: махінації з нашими заощадженнями, ганебна торгівля за ЧФ, в результаті якої був порушений нейтральний статус України, що прийняла ВР 1990 р. під його ж таки головуванням, денаціоналізація народу(за нововведеними паспортами, хоча навіть в "совєтскіх" паспортах була графа "національність") та багато інших. Не знаю як в Україні, а в будь-якій нормальній державі це кваліфікується як державна зрада. Нехай подякує "порушнику Конституції" за те, що він не захотів його самого разом з наступником(а може, й послідовником) притягнути до відповідальності за їхні дії на своїх посадах. Те, що Л. Кравчук так лобіює Ю. Тимошенко, в мене напрошується висновок - він знайшов гідного свого наступника. Правда, в принципі для цього підходить й В. Янукович, але з його даними, в уяві пана Кравчука, робити справу буде набагато важче. Хоча я не фанат чинного президента, але мені боляче, що "вчорашні" переграли його, й національні інтереси українця навіть на словах(як В. Ющенко) ніхто не буде захищати, й вже святкують свою перемогу. Правда, перемогли не вони, а пришелепкуватісь українців. А це болючіше стократ.
avatar
2
Я теж з Вами згоден щодо деяких невірних, а, можливо, і шкідливих для України кроків президентства Кравчука. Взяти хоча б ситуацію, коли він не використав можливості цієї ситуації у період розгубленості російської влади. Саме тоді Чорноморський флот міг би бути суто українським... Та й деякі інші "нюанси" теж можна розглядати. Але ж, коли ми ведемо мову про наслідки, які можуть бути для України, то слід задуматися над словами Леоніда Кравчука стосовно аналітичного підходу у подіях та явищах, у тому числі щодо вибору між Тимошенко і Януковичем...
avatar
3
Я не зловтішаюся з дуже ймовірної поразки пані Ю. Тимошенко, хоча й вона, м'яко кажучи, не ідеальна. Але мені дуже соромно, що країною керуватиме людина, яка за інтелектом тягне на третьокласника-трієчника, не більше. Судячи з даних екзит-полів, розрив сягає в середньому 5 відсотків. При чесному підрахунку голосів можлива корекція сягатиме плюс-мінус 3 відсотки в буддь-яку сторону. В кращому разі розрив становитиме 2 відсотки. В масштабі країни можна сфальшувати не більше 0,5 млн. голосів(це я веду про голосування вдома). Відкріпні талони майже не практикуються. Всього разом теоретично набереться всього 1,5 відсотка всіх зареєстрованих виборців. Це в ідеальному варіанті. Знаєте, я порівнюючи дані справ на своїй виборчій дільниці, наведу цікаву інформацію до роздумів. І 17 січня, і 7 лютого я приходив на дільницю близько 16 год. 30хв. Так ось, 17 січня на цей час проголосувала десь половина виборців. Сьогодні - вже 60 відсотків, хоча того разу погода була кращою і явка виборців була більшою. Я це кажу тому, що коли отримував бюлетень, минулого разу кількість розписок отримувачів бюлетенів явно було більше(в крайньому разі кажу про список виборців своєї вулиці, а дільниця обспуговує 1/4 селища). А дані я спитав у знайомого члена комісії(знаю цю людину ще з 2004, бо працювали тоді на одній дільниці).
avatar