реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Яворівський тікає зі Спілки

Колишній голова Національної Спілки письменників України Володимир Яворівський оголосив про свій вихід із Спілки письменників.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на персональній сторінці Яворівського. Подаємо повний текст.

«Рік тому, за активної підтримки влади, Національну спілку письменників України очолила лояльна до цієї влади група літераторів. До керівних органів Спілки не ввійшли такі знакові письменники як: Р. Іваничук, Марія Матіос, В. Шкляр, Д. Павличко, В. Базилевський, В.Шевчук, А. Курков, А. Крим, П. Засенко, Р. Лубківський, М. Рябий та інші.

Згодом стало абсолютно очевидним, що донедавна державотворча, державозахисна, опозиційна до влади письменницька Спілка, що заснувала Товариство української мови, Народний Рух, Демократичну партію, була штабом Помаранчевого здвигу - перетворюється на мовчазного сателіта Партії регіонів. Де її голос, коли йде тотальна русифікація? Де її голос, коли в Україні знову з´явилися політв´язні? Чому вона відмовчується, коли Україну на налигачі тягнуть в «обновльонний» Союз? Де її голос, коли Табачник переписує нашу історію, закриває українські школи? Де її голос, коли з Держбюджету зникає рядок і сума на підтримку української мови? Де її голос, коли в Україні нищаться унікальні історичні пам´ятки? Де її голос, коли в Україні зменшується кількість україномовних книжок?

Натомість, сірі, невідомі українському суспільству «кардинали», копіюють Азарова, валячи на «попєрєдніков» творчу та організаційну неспроможність, відсутність громадянської позиції, розповсюджуючи брудні, не підтверджені жодним офіційним документом, вигадки. Все - як у «регіоналів».

Пантюки, сидоржевські, барни - хто знає їх в Україні? Одначе, вони, уже гризучись між собою, силкуються робити літературну політику, перетворюючи вільне письменницьке товариство в примітивний тераріум.

Тому, я виходжу із членів НСПУ. На моє місце можете взяти «найгонорарнішого» нині автора (правда плагіатора) прізвище якого відомо в Україні всім».

Від редакції "Сіверщини".
Вихід -- намагання спекатися звинувачень у розтраті майна письменницької Спілки. Зрештою, і політично Яворівський теж натворив ділов: то кримських українофобів прийняв цілою партією у Спілку, то боровся з Ющенком так затято, що аж гидко... Сам же тим часом продав письменницьку поліклініку, кафе "Еней" з роботами видатного художника Базилевича, частину будинку, де міститься Спілка, будинки відпочинку у Одесі та Коктебелі.

Зрештою, Яворівський банально бреше про "затирання" відомих письменників, забувши, що Роман Іваничук є головою Львівської письменницької організації, а таких видатних, як Рябий, теж широко знають, як і тих, кого Яворівський критикує. Зрештою, і Яворівського знають як видатного пристосуванця...
Зрештою, він правий, що голосу Спілки не чути ні щодо наступу на українську мову, ні щодо вилучення літератури зі школи.



Теги:спілка письменників, опозиція, яворівський


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
ВАСИЛЬ, ПОКАЙСЯ !
На чий млин ти ллєш воду ? Ти вже підтримував " проти всіх ", ти агітував останного разу за Юща, ти довів своїми вибриками "Просвіту" і " Сіверщину" до ручки... Ти прийняв газету з 30 -тисячним тиражем і втратив читачів....

ЯВОРІВСЬКІЙ ПАТРІОТ УКРАЇНИ ! А ти Василь у соломяному брилю так і залишишся хлопцем з Авдієвки...

Слава Україні !
avatar
2
Аноніме, перед брехунами взагалі і стояти гидко... Бреши й далі! Своє ж і отримаєш. Слава Україні і ти її своїми брудними лапами не чіпай!
avatar
3
Панове! У нас - нормальний процес відмирання "громадських" структур, створених радянською владою. Поки з бюджету "капають" грошики, вони існують - як от Мовчанова "Просвіта". А ми розплачуємося...
"Сіверщина" досі є, бо є співучасть громадян. Тому , Степане Воля, замість закликів розпачу, допоможіть газеті чимось конкретнішим, наприклад ,передплатою, актуальним матеріалом тощо.
Іншої такої газети у нас з вами просто нема.
avatar
4
Таке враження, що навкруг тільки гризуни...
Тільки і навчилися вправно гризти один одного до кісток.
Аж нудить від суддів-анонімів.
Може варто завзяття і енергію спрямувати на щось корисне для українського загалу?
avatar