реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Яр- ма рок!

Чи відвідували ви коли-небудь ярмарки? Чесно кажучи, раніше я ніколи не була у Ніжні, хоча живу не так далеко від нього. Можна з впевненістю сказати, що Покровський ярмарок допоміг мені «вбити двох зайців»: здійснити подорож до історичного міста Ніжин та відвідати довгоочікуваний ярмарок, який має чотирьохсотлітню історію і прославився на всю Україну.

Першими, хто мене зустрів були козаки, які пронеслись, як блискавки, на красивих конях, вздовж старенької вулиці. Розуміючи, що це лише початок, я перебувала у стані передчуття чогось неймовірного.

О 10 годині на центральній площі Івана Франка відбулось урочисте відкриття. Зрозуміло, що Покровський ярмарок неможливий без святої Божої Матері Покрови, тому саме ікона з її зображенням освятила ярмарок на добробут.

«Хай матінка Божа покриває усіх нас, нашу землю, наш Ніжин, нашу Україну своїм святим омофором і береже від усякого зла» - проголосив отець Михаїл Якубів, настоятель храму Святої Покрови.

Після цього свою святкову програму розпочали співочі й танцювальні колективи. Серед них були представлені як українські народні танці, вальс, так і сучасні. Однак, Ніжин здивував і тут. Незважаючи на холодний вітер і на сіру погоду, молоді дівчата та хлопці як справжні професіонали тримали посмішки на своєму обличчі та з драйвом виконували свої номери. Танці настільки були підбадьорливими, що навіть ніжинські пси почали танцювати на центральній площі.

Окрім цього, на ярмарок завітали справжні козаки, мужні чоловіки з Ніжина, які на своїх сталевих конях об’їздили усю Азію та Європу.

Після офіційної частини люди вже були налаштовані на покупки, тому кинулись в бій. На ярмарці була представлена найрізноманітнішіа продукція з усієї України : бавовняні вироби з Карпат, ніжинський батон, переяслівські ковбаси, бочки з огіркамии, пряники українсько-естонського виробництва, декоровані пляшки та смачна риба з українських водоймищ. Але найбільше мене вразив кований хенд-мейд.

Подружжя Гордієнки розповідають: « Ми з чоловіком представляємо ковані та шкіряні вироби. Мій чоловік -коваль. Він займається художнім та інтер'єрним куванням. Ковані квіти,тварини - мало людей таким професійно захоплюються. Щодо мене, я роблю різноманітні вироби з кожі: браслети, сумки, вбрання» -сказала дружина Ірина.

Ніжинський міський голова Анатолій Лінник, з величезним ззахопленням також розповів про ярмарок:«Цього року в нас рекордна кількість учасників - це майже 1 300 приватних підприємців, виробників. Взагалі, можна з впевненістю сказати, що ярмарок є гарною платформою для продажу та просування свого товару».

Більш того, він зауважив, що місто Ніжин пройшло відбір до онлайн голосування «Сім чудес України». Весь Ніжин сподівається, що мешканці України підтримають старе місто.
Свій історизм та неабияку причетність до історії Ніжин продемонстрував у лицарських поєдинках. Учасники постановочних боїв змагалися за титул переможця перед глядачами.

«Ми з батьками тут з самого відкриття. Мені сподобались як змагались воїни, а ще я скуштував дуже смачний пряник з шоколадом. Незважаючи на дощ, мені тут подобається і я не відчуваю холоду», - розповів мені маленький Павло.

Можна ще багато чого написати про Ніжин, про Покровський ярмарок, але боюсь, що мені не вистачить аркушів паперу. Сподіваюсь, що наступного разу Покровський ярмарок привітає сонячна погода та багато нових облич.

Дарія ФОКІНА, "Сіверщина"



Теги:Покровський ярмарок, Ніжин, Дарія Фокіна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar