реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Японська радіація дійде до України?

Директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко не виключає, що вибух на японських атомних електростанціях може мати наслідки і на України.

«В Японії найстаріші атомні станції, які будували американці 40-50 років тому. Вони мають тільки одну оболонку. Наші АЕС мають дві оболонки. Вже зроблені знімки з космосу, ця оболонка порушена і виходить радіація. Якщо радіація виходить, то через день вона може бути вже в Африці. Про Україну я і не кажу. Бо якщо вона може досягнути до Африки, яка набагато далі від Японії, то уявіть собі, як швидко вона буде в Україні», — повідомив Володимир Борейко в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН.

На його переконання, хвиля радіації «піде до України через Росію» і може дійти до нас вже за пару місяців.

«Наведу приклад: коли бахнув Чорнобиль, шведські вчені вже через день зафіксували в себе радіацію. Тому можна допустити, що українські жінки годуватимуть своїх дітей молоком, в якому буде радіація, вже через декілька місяців», — підсумував еколог.

Джерело: канал 24




Теги:вибухи, Борейко, радіація, АЕС, Японія


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А як ви хотіли? Як що вже вийшли з печери колись, пройшли індустріалізацію, користуємося послугами досягнень постіндустріального суспільства і при цьому маємо бажання почуватися певним чином захищеними від того, що сотворили самі проти себе? Ну це просто смішно... Тому, треба вміти приймати спокійно все те, що за логікою речей має знищити у кінцевому результаті головний суб'єкт нерівноправних і диких за змістом останніх десятиліть відносин: людина - природа. Просто підходить час відповідати.
avatar
2
А товарищ из экологического центра еще не знает, что радиация распространяется не по прямой? А зависит, например, от розы ветров? Как же можно приводить такой дурной пример: если достигнет Африки, так до нас ближе: не многовато ли условных пустых предположений?
avatar
3
К счастью японцев, пока ветер дует на восток, а не на юг, где в 150 км. от места катастрофы находится многомиллионный Токио. Но радиоактивного облака ждут На Гавайских островах, в Ванкувере и на российском тихоокеанском побережье.
avatar