реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Японія: радіація

Рівень радіоактивного йоду у морській воді біля Японії у 1250 разів перевищує норму. Влада твердить, що загроза забруднення – короткотермінова, позаяк йод швидко розчиняється в воді.
За даними посадовців, радіація у воді не становитиме небезпеку через вісім днів. Однак аналізи також виявили високий рівень цезію, який розкладається багато років.

Аналізи, які проводили на відстані 300 метрів від берега, свідчать, що забруднення у понад 8 разів більше, ніж було минулого тижня.

У калюжах, які з невідомої причини утворилися поблизу чотирьох з шести реакторів на АЕС, також виявили високий рівень радіації.
Калюжі з високорадіоактивною водою глибиною приблизно 80 см і діаметром близько метра виявили у турбінному залі 2-го і 4-го реакторів, а також поблизу 1-го і 3-го реакторів.
Радіоактивність води, що використовується на другому реакторі пошкодженої землетрусом АЕС "Фукусіма", в 10 мільйонів разів перевищує норму, повідомляють офіційні речники компанії.

Працівників, які намагаються охолодити реактор, аби запобігти розплавленню стрижнів, евакуйовано зі станції.

Прем’єр-міністр Наото Кан назвав ситуацію "дуже непередбачуваною". За останніми даними, понад 10 тисяч людей загинуло внаслідок землетрусу й цунамі, і про долю понад 17 тисяч невідомо.

250 тисяч людей живуть у тимчасових притулках.У багатьох районах країни бракує харчів, води та пального.

За повідомленням Бі-Бі-Сі.




Теги:Екологія, Смертники, радіація, АЕС, Японія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar