реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Японія надасть Україні багатомільйонний кредит

Віктор Янукович під час візиту до Токіо узгодив з прем'єр-міністром Японії договір про надання Україні майже 770 млн гривень кредиту, повідомляє ТСН.UA

Японський банк міжнародного співробітництва виділить Державному експортно-імпортному банку України ("Укрексімбанк") кредит у сумі 8 млрд японських ієн (близько 770 млн грн).

Про це йдеться в спільній заяві президента України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Японії Наото Кана, підписаній у вівторок, 18 січня, за результатами двосторонніх переговорів у Токіо.

Як повідомили в прес-службі президента, відкриття другої кредитної лінії спрямоване "на сприяння експорту товарів і послуг з Японії і підтримку економічного розвитку України".

Зокрема, у спільній заяві президента України і прем'єр-міністра Японії про українсько-японське глобальне партнерство сказано, що "сторони схвалили підписання банківської позики у сумі 8 млрд японських ієн, яка буде надана Японським банком міжнародного співробітництва - міжнародною установою Японської фінансової корпорації - Публічного акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" з метою сприяння експорту товарів і послуг з Японії та підтримки економічного розвитку України".

Також Янукович висловив вдячність прем'єр-міністру Кану за внесок у 100 мільярдів доларів до Міжнародного валютного фонду, який був використаний, серед іншого, на допомогу Україні в липні 2009 року, а також за останнє рішення Японії відрядити японського фінансового експерта до України.




Теги:Японія, кредит, Янукович, Наото Кан, Токіо


Читайте також



Коментарі (0)
avatar