реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Януковича і його соратників уже вимагають заборонити

ВО Батьківщина закликала міжнародну громадськість ввести санкції проти Президента Віктора Януковича, Генерального прокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка через фальсифікації виборів Верховної Ради. "Ми закликаємо міжнародну громадськість ввести персональні санкції проти фальсифікаторів: заарештувати їхні рахунки та нерухомість за кордоном, відмовити в наданні персональних віз цим чиновникам і членам їхніх сімей", - заявила Батьківщина.

Усього опозиція склала перелік із 53 прізвищ чиновників, які, на її думку, винні у фальсифікації виборів.

До нього включені голови Вінницької обласної держадміністрації Микола Джига, Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Ларін, Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов, Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб та керівники Управлінь міністерства внутрішніх справ цих областей, а також управління міліції Первомайського району Миколаївської області.

Крім того, до нього включені суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв, 7 суддів Вінницького окружного адміністративного суду, 4 судді Окружного адміністративного суду Києва, 15 суддів Київського апеляційного адміністративного суду, 3 судді Миколаївського окружного адміністративного суду, 3 судді, включаючи голову, Васильківського райсуду Київської області, голова Обухівського райсуду Київської області.

Опозиція зазначила, що мова йде не лише про проблемні округи, де досі не встановлені результати голосування, а про масштабні фальсифікації на користь влади на всій території України. Опозиція запевнила, що вибори Ради не були чесними, вільними та демократичними.

Крім того, сьогодні громадянський рух Спільна справа заявив, що вимагає від опозиційних партій, які потрапляють у Верховну Раду за результатами виборів 28 жовтня, не визнавати результати цих виборів.

На мітингу на столичній Контрактовій площі зібралося близько 100 осіб, у тому числі представників ГО Спільна справа, які працювали спостерігачами на виборах. Учасники мітингу оприлюднили дані про фальсифікації у різних виборчих округах за результатами проведеного паралельного підрахунку голосів і висунули вимогу до опозиції не визнавати ці вибори.

"Ми хочемо з цими даними, які, безсумнівно, є новими для опозиції, звернутися до Об'єднаної опозиції, представників партій Свобода та УДАР із вимогою визначитися з тим, чи будуть вони визнавати ці вибори, чи ні. Тому що, по суті, ці мандати, які делеговані їм народом, не є їхньою власністю", - заявив Данилюк.



Теги:підсумки виборів, опозиція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar