реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Яків дов Блайх захищає російську церкву

Голова Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій Яків Блайх гостро розкритикував закон про перейменування УПЦ МП

«Думаю, що Конституційний суд визнає ухвалений закон щодо перейменування УПЦ неконституційним»

За кілька днів предстоятель новоутвореної Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній отримає Томос. Ця подія завершить процес надання автокефалії українській церкві і для багатьох парафій Московського патріархату стане ключовим аргументом для того, аби перейти до помісної церкви.

Держава протягом останнього року виступала драйвером утворення єдиної православної церкви і жорстко критикувала церкву Московського патріархату за в’язки з країною-агресором. Пік конфронтації припав на кінець минулого року. У грудні Верховна Рада ухвалила закон щодо зміни назви релігійної організації, яка керується з ворожої країни. Тепер релігійна організація Українська православна церква має вказати у назві свій зв’язок і залежність від РПЦ. 22 грудня Петро Порошенко підписав цей закон.

Голова Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій Яків Блайх гостро розкритикував цей закон, назвавши його антиконституційним. На його думку, держава перейшла межу і не має права втручатися у справи релігії. Цікаво, що пан Блайх є духовним лідером єврейської громади, головним рабином Києва, а також громадянином США, і до справ православних прямого стосунку не має. Посаду голови у Раді церкво він обіймає з липня 2018 року.

«Главком» зателефонував Якову Блайху до США, аби дізнатися, чим викликана його критика, та з’ясувати, чим «втручання» парламентської більшості у справи церкви відрізняється від втручання у церковні справи, наприклад, нардепів Вадима Новинського і Андрія Деркача. Та де та межа, яка має проходити між державою і церквою.

Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/interviews/yakov-blayh-prositimu-prezidenta-radu-pochekati-iz-vikonannyam-zakonu-yakiy-zobovyazuje-pereymenuvati-upc-mp-557969.html



Теги:Яків дов Блайх, перейменування УПЦ МП, РПЦ, Всеукраїнська рада церков


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Зараз почнеться - хто не скаче той москаль!!!! у миротворець його ще не внесли? внесуть значить...
avatar