реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Якесь Сальдо проти нашої пам"яті

Херсонський окружний адміністративний суд дозволив жителям Херсону провести поминальну ходу у День вшанування пам’яті жертв Голодомору. Про це повідомив екс-губернатор Херсонської області, керівник Херсонської обласної організації партії «Наша Україна» Борис Сіленков.
Відтак, залишилася в силі подана заявка на проведення 27 листопада о 15-й годині ходи з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодомору, яка має пройти від центральної площі обласного центру - Площі Свободи до пам’ятника Жертвам тоталітарного режиму по вулиці Тираспільська.

Як зізнався Сіленков, його відверто здивували дії чинного мера Херсону, який намагався через суд заборонити людям акцію вшанування.

«Починаючи з 2005 року ми проводили в нашому обласному центрі дуже масові заходи з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодомору. Тому звернення до суду мера Херсону мене просто здивувало, - сказав Сіленков. - На щастя, суд вивчив всі документи справи, врахував нашу переконливу позицію і прийняв законне рішення на користь громади Херсону».

Нагадаємо, що міський голова Херсона Володимир Сальдо оскаржив у Херсонському окружному адміністративному суді заявку ХОО «Наша Україна» на проведення поминальної ходи у День вшанування пам’яті жертв Голодомору.

Поряд з тим, сьогодні «Наша Україна» сьогодні звернулася до держав-підписантів Конвенції 1948 року «Про запобігання злочину геноциду та покарання за нього» і насамперед членів Європейського Союзу, з вимогою не допускати Володимира Сальдо та йому подібних діячів на свою територію через їх незаконні дії.Наша Україна




Теги:Херсон, жертви Голодомору, Голодомор, євреї, Наша Україна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar