реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Як вибрати якісну іграшку для дитини: основні критерії

Рекомендації як правильно вибрати іграшки для дітей за віком.

Іграшка - не тільки спосіб розваги дитини, але ще і метод розвитку малюка, вивчення світу і його сприйняття. Але не так просто підібрати гарний виріб синові чи доньці, який би приніс користь, і прослужив максимально довго. Пропонуємо розібратися з тим, як вибрати іграшку для дитини.

Як підібрати вироби: основні критерії

 Вибираючи дитячі іграшки, слід відштовхуватися від кількох основних критеріїв:

  1. Матеріал. Важливо, щоб в дитячих товарах не було отруйних речовин, які викликають алергічні реакції або подразнення шкіри. Пластикові вироби не повинні мати неприємного запаху, а також обов'язкова умова - наявність сертифікатів якості. Важливо, щоб товари були виготовлені з натуральних матеріалів або тканин
  2. Якість виконання. Те, як зібрана іграшка, теж має велике значення. Тканинні матеріали повинні бути максимально міцними. Пластикові вироби повинні мати міцні частини, які не будуть бовтатися. Обов'язково важливо перевіряти кути, вигини, вони не повинні дряпатися, мати гостроту. Найменшим хлопцям краще купувати вироби без мініатюрних деталей.
  3. Гучність і напруга. Якщо іграшки говорять або співають, важливо, щоб рівень звуку не перевищував 65 ДБ. Більш гучні вироби можуть налякати дитину, а також призвести до пошкодження слуху.

Також важливий критерій, як вибрати іграшку для малюка, це колірна палітра. Віддавайте перевагу спокійним відтінкам, які не будуть дратувати дитину. Відмовтеся від червоних і чорних кольорів, оскільки вони погано позначаються на психіці чутливих дітей.

Як правильно вибрати іграшки для дітей за віком?

Щоб підібрати виріб, який буде цікавий дитині, необхідно враховувати віковий діапазон:

  1. З народження і до півроку. Маленьким дітям подобаються яскраві фарби. Їм цікаво знайомство з тілом - тому іграшки з ручками і ніжками ідеально підійдуть. Краще віддавати перевагу брязкальцям, кільцям, кулькам, прорізувачам для зубів, м'яким лялькам без дрібних деталей. Також не обійтися без мобілів - спеціальних конструкцій, що вішають над ліжком.
  2. З півроку до 1 року. Даний вік характеризується активними діями дитини. Можна купувати дитині ляльки, пластмасові або дерев'яні машинки, іграшки для прийняття ванн. Також всі збірні елементи у вигляді блоків, кубиків, кульок і матрьошок стануть хорошим вибором.
  3. 1-2 роки. Дітки починають ходити, активно вимовляти слова. Для розвитку малюка варто купувати книги з картинками, аудіокниги, творчі набори у вигляді маркерів, олівці. Також варто вибирати телефони, ліжечка, машинки, які неодмінно підійдуть дитині.

У 2-3 роки діти швидко вчаться розмовляти, починають всюди лазити, перекидатися, стрибати. Відмінним подарунком стануть конструктори і пазли, аксесуари і ляльки. Також не обійтися без дитячих меблів, кухонних наборів, посуду. Творчості теж є місце. Підійдуть крейда для малювання, ножиці з папером, музичні інструменти, барвисті книжки.

У 3-6 років приходить пора активного розвитку малюків. Можна купувати пазли, цікаві конструктори, не обійтися без ляльок і лялькових будиночків, літаків, іграшкових меблів. Творчим наборам у вигляді фарб, пензлів, пластиліну діти цього віку теж зрадіють. Музичним інструментам теж є місце серед асортименту.

Також підійде все, що пов'язано зі спортивною активністю - велосипеди, м'ячики, самокати, санки.

Не тільки іграшки, але і наряди стануть відмінним подарунком для дитини. Щоб зробити покупку якісних речей, зверніть увагу на інтернет-магазин дитячого одягу I Love Mommy.

 







Теги:іграшка, споживач, для дітей


Читайте також



Коментарі (0)
avatar