реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Як виборців купують: Атрошенко і олія

Придбати людську прихильність вирішив депутат обласної ради, екс-голова обласної адміністрації, багата людина Владислав Атрошенко, роздавши більше 40 тисяч продуктових наборів, які складаються з двох кілограмів борошна і пляшки олії.

До наборів додавався характерний біло-синій календарик з вітанням Владислава Анатолійовича. Політичні експерти говорять про те, що не просто так його благодійність обмежилася майбутнім виборчим округом, до складу якого, очікується, увійде Новозаводський район Чернігова, Чернігівський та Ріпкинський райони. Також по цьому округу мав балотуватися відомий «парламентський диригент» Михайло Чечетов (за помахом його руки голосують депутати-регіонали у Верховній Раді) або відомий «володар заводів, газет, пароходів» Едуард Прутнік, але вони, як вважають політичні експерти, вочевидь поступилися молодому колезі з місцевих Владиславу Атрошенку.

Люди також відчули, що ця благодійність йде не зовсім від щирого серця. «За якою схемою розподілялися пакети? Чому люди в різних селах отримували продуктові пакети за вибірковим принципом? Чи не є це підкупом майбутніх виборців на парламентських виборах, які відбудуться в жовтні 2012 р. Прошу перевірити продуктовий набір, який я отримала 10.04.2012 року, на якість», — звернулася із заявою до депутатів Чернігівської райради Володимира Федорка та Олени Попок жителька села Мньов Тетяна Федорова. Депутати відреагували миттєво, адже поширення невідомих за якістю продуктів могло зашкодити здоров’ю людей, і запросили журналістів узяти участь у перевірці наведених фактів.

Тож із депутатським зверненням ми завітали до Мньовської сільради. Виявляється, всі продукти ще не роздали, частина їх складена біля входу. Заходимо до Олени Лутченко, голови сільради, і просимо відповісти на депутатське звернення.

У відповідь Олена Михайлівна розповіла, що не всі категорії громадян отримують продукти, а лише ті, які були
названі соціальним територіальним центром Чернігівського району. Із документів щодо походження цих продуктів та їх якості в неї є тільки «накладна», сертифікати ж якості відсутні.
«Ми й не питали ті сертифікати, — розповіла одна з бабусь, — привезла нам продукти від Атрошенка соціальний працівник».

У селі Дніпровському продукти отримали на свято Благовіщення. Ті, що не встигли поширити, зберігаються у приміщенні клубу.
«Ми всімох разом із працівниками сільради майже все швиденько й роздали за два дні», — розповіла завідувачка бібліотеки Марія Кравченко.

«А з якої ви фракції?» — поцікавилася Марія Василівна у депутатів районної ради під кінець розмови. Як тільки вона почула відповідь, ставлення її змінилося. «Значить, мені потрібно передзвонити Миколі Васильовичу», — з притиском сказала вона. Тут необхідно зробити невеличке уточнення: Кудрик Микола Васильович, нині голова Чернігівської райдержадміністрації, у 2006 – 2010 роках виконував обов’язки помічника народного депутата Михайла Чечетова.
Документи на продукти були відсутні і в Дніпровській сільраді.

Наступна наша зустріч відбулася із Раїсою Пригарою, директором територіального центру соціального обслуговування Чернігівської РДА. Спочатку пані Раїса вдала, що не зрозуміла питання, і навіть почала запевняти, що не має стосунку до цих продуктових подарунків. Проте наше тверде запевнення, що голови сільрад вказують на територіальний центр як одного з організаторів цієї акції, дозволило дещо прояснити ситуацію. Дані про пільгові категорії громадян збирали сільради, організатором же цієї акції виступила районна державна адміністрація. Сертифікатів якості не було й тут.

Насамкінець ми у телефонному режимі зв’язалися з Владиславом Атрошенком, який запевнив, що продуктові набори поширювалися саме ним, і у відсутності сертифікатів якості на них у сільрадах та вихідних даних на календариках з його підписом, що були вкладені у пакети, він не вбачає нічого незаконного.

Виходить, кандидатура Атрошенка, вочевидь, узгоджена із керівництвом держави — Партією регіонів, чільну роль у якій відіграє Михайло Чечетов, адже розповсюджували продуктові пакети централізовано — через соціальні служби та сільських голів.

Свого часу Владислав Атрошенко був опозиціонером, керував виборчим штабом «Нашої України», був першим «помаранчевим» губернатором, а потім змінив свої політичні переконання, перейшовши до лав партії «Трудова Україна» (Тігіпка). Нещодавно ця партія розпустилася, а всі її члени, в тому числі й колеги Атрошенка по депутатській фракції, стали членами Партії регіонів. Не перейшов тільки наш герой, добре знаючи, що чернігівці недолюблюють «біло-синіх».

Про свої нинішні політичні переконання не каже Владислав Атрошенко і у своїх численних інтерв’ю на сторінках газет, телеканалу «Дитинець» (до якого він має безпосередній стосунок) і на біг-бордах (які народ влучно назвав біг-мордами, і які коштують шалені гроші).

Атрошенко проходив до Верховної Ради по цьому округу 2002 року. Нагадаю: як тільки його обрали, гайнув він до Києва, аж курява здійнялася, а люди зі своїми проблемами тільки його й бачили.
Тож, думаю, люди зроблять правильний вибір. Марно витрачений голос — це все одно що на вітер кинуті гроші.

Сергій КОРНІЄНКО



Теги:Атрошенко, Чернігівський район, вибори- 2012


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Повна заказуха. А що на Ріпкінській базі чи у спекулянтів на базарі продукти кращі ?

Ступак і Соломаха ви теж можете долучитися, може що вийде. Раздавайте агітку Юща " десять кроків до влади Януковича"...
avatar
3
вічно Крайні, як вас дратує Ющенко... Вам більше до вподоби януковичі і К? І ви боїтесь повернення Ющенка?
Може тому варто підтримувати Ющенка?
Що конкретно особисто для вас поганого зробив Ющенко у 2005-2010рр.?
Що? Не зробив міліонером чи власником заводів-пароходів? Не вкрав у вас щось?
Що?! Забули казку А.С. Пушкіна "Золоая рибка" як ненаситній старухє все було мало..., а її старік все напрягав і напрягав "рибку"...
Чим це закінчилося?
avatar
2
Нормально мужик поступил. Люди на праздник получили подарок, а не обещания.
avatar