реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Як у Києві підлабузники кремля з нагородами святкували день народження Сталіна

«Й.В. Сталін і революційне перетворення світу» — під такою назвою 21 грудня 2019 року в день 140-ї річниці народження Йосипа Сталіна у столиці незалежної й демократичної держави Україна відбулася науково-практична конференція на тему: «Й.В. Сталін і революційне перетворення світу». Про це повідомила «Історична правда» з посиланням на сайт КПУ.

Цікаво, що 80 років тому Червона армія саме на день народження комуністичного диктатора Йосипа Сталіна планувала захопити незалежну державу Фінляндію і провести в Гельсінкі парад перемоги.

Нагадаємо, що СРСР без формального оголошення війни вже 30 листопада 1939 року почав агресію проти маленької мирної країни. Проте, фінський народ дав гідну відсіч російсько-комуністичному імперіалісту. Як влучно написав Борис Соколов, російський історик із Москви, професор: «Фінляндія втратила низку прикордонних територій, зокрема Виборг, але зберегла незалежність і армію».

Але повернемося до згаданої конференції. Звертає увагу не тільки назва цього публічного заходу у Києві, організованого і проведеного «за рішенням Центрального Комітету Комуністичної партії України», а також і виголошені доповіді: 1) «Сталінський досвід соціалістичних перетворень радянської країни»; 2) «І.В. Сталін як теоретик марксизму-ленінізму»; 3) «Внесок І.В. Сталіна в національно-державне будівництво СРСР»; 4) «І. В. Сталін і Україна на переломному історичному етапі»; 5) «Сталінський план вирішення продовольчої проблеми СРСР в дії»; 6) «І. В. Сталін - як військовий стратег і організатор Перемоги над фашизмом».

У виступах і підсумках цього зібрання тих, хто нічого не забув і нічого не зрозумів, звичайно НЕ було названо фактів і загальновідомих, визнаних в Україні та цивілізованому світі оцінок, що: «Комуністичний тоталітарний режим 1917-1991 років в Україні визнається злочинним і таким, що здійснював політику державного терору, яка характеризувалася численними порушеннями прав людини у формі індивідуальних та масових вбивств, страт, смертей, депортацій, катувань, використання примусової праці та інших форм масового фізичного терору, переслідувань з етнічних, національних, релігійних, політичних, класових, соціальних та інших мотивів, заподіянням моральних і фізичних страждань під час застосування психіатричних заходів у політичних цілях, порушенням свободи совісті, думки, вираження поглядів, свободи преси та відсутністю політичного плюралізму, та у зв’язку з цим засуджується як несумісний з основоположними правами і свободами людини і громадянина». А це повністю стосується діяльності Йосипа Сталіна.

Варто також нагадати і постанову Апеляційного суду міста Києва за кримінальною справою, порушеною за фактом вчинення геноциду в Україні в 1932-1933 роках від 13 січня 2010 року. Там суд незалежної України визнає його злочинцем, який разом із подєльніками «з метою придушення національно-визвольного руху в Україні та недопущення побудови і утвердження незалежної української держави, шляхом створення життєвих умов, розрахованих на фізичне винищення частини українців спланованим ними Голодомором 1932-1933 років, умисно організували геноцид частини української національної групи, внаслідок чого було знищено 3 млн. 941 тис. осіб, тобто безпосередньо вчинили злочин, передбачений ч. 1 ст. 442 Кримінального кодексу України».

Із сумом читаємо: «По завершенню заходу Перший секретар ЦК Компартії України П.М. Симоненко вручив пам'ятну медаль до 140-річчя І.В. Сталіна Солдатенку Валерію Федоровичу». Так, саме йому, доктору історичних наук, член-кореспонденту НАН України, Голові Українського інституту національної пам'яті в 2010-2011 роках, директору цього Інституту у 2011-2014 роках. Людина приємна у спілкуванні, інтелігентна, ввічлива… Проте, саме він, перебуваючи на згаданих державних посадах цілеспрямовано і наполегливо заперечував, що Голодомор 1932-1933 року – геноцид Українського народу. І не тільки це… Тож заслужено нагородили…

Отже, ця акція, замаскована під виглядом «науково-практичної конференції», реально є пропагандою злочинця-людожера світового рівня, російського імперіалізму доби комуністичного тоталітарного режиму, органічно вкладається у тактику і стратегію сучасної інформаційної війни російського агресора проти України, спрямована проти нашої держави, її національної безпеки.

Сергій Бутко, Український інститут національної пам’яті
"Європейська Україна"






Теги:Солдатенко, Симоненко, Сталін, КПУ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Если печатать такие заголовки, то вы ничем не лучше.
avatar