реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Сталіна висадив "Рух Першого Січня"?

Як повідомляє ОСО ГУМВД України в Запорізькій області, встановлено, що за декілька хвилин до вибуху поблизу огорожі пройшла група з кількох чоловіків.Один з них переліз огорожу і причепив на пам'ятник Сталіну господарську сумку, в якій, очевидно, знаходився саморобний вибуховий пристрій. Вибух повністю зруйнував ідола.
Пошкоджене також кубло «Запорізький обком КПУ»: у будівлі вилетіли шибки і частково пошкоджено «шубу» утепленої будівлі», — повідомили в міліції, відзначивши, що в результаті події ніхто не постраждав.
У зв’язку з підривом ідола Сталіна у Запоріжжі 31 грудня 2010року Всеукраїнська організація «Тризуб» імені Степана Бандери офіційно заявляє про свою непричетність до вищезгаданої акції.

У справі про знищення пам’ятника Сталіну в Запоріжжі затримано двох «свободівців». Про це повідомляє Українська правда.

«1 січня 2011 року близько 01–00 ночі у квартиру до заступника голови Запорізької «Свободи» з молодіжних питань Юрія Гудименка увірвалися представники міліції. Свободівця заарештували та доставили в Жовтневий райвідділок міліції. Близько 09–00 ранку представники МВС заарештували також голову Запорізької «Свободи» Віталія Подлобнікова», — йдеться в повідомленні.

Свободівцям інкримінують частину 2 статті 192 Кримінального кодексу України за знищення пам’ятника Сталіну у Запоріжжі шляхом вибуху. До затриманих не допускають адвокатів.

Водночас на адресу КЦ надійшла «Офіційна заява Руху Першого Січня про підрив капища Сталіна»
В заяві, зокрема, сказано:

«На честь 102 річниці з дня народження Провідника українського народу Степана Бандери спеціальною боївкою Руху Першого Січня було підірвано капище ката України – Сталіна (Джугашвілі).

Це тільки перша наша акція по знищенню ворогів української нації. Нашими наступними цілями стануть антиукраїнські чиновники, поліцаї та бандити з «СБУ”, прокурори та судді, які переслідують українських патріотів.»

Далі автори заяви закликають:

«Закликаємо всіх патріотів гуртуватися в автономні боївки, тренуватися та вивчати військову справу і підривні матеріали. Наш час настав, Національна Революція не за горами! Воля або смерть!»
Кавказ-центр




Теги:КПУ, Сталін, Кавказ-центр, рух першого січня, Запоріжжя, вибух


Читайте також



Коментарі (0)
avatar