реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Як стати програмістом?

IT-сектор переживає величезний ріст, тому популярність професій, таких як програміст, також збільшується. Пов'язано це з можливістю знайти роботу, а також високими доходами. Так що ж зробити, щоб стати програмістом?

Програміст — це людина, яка займається створенням комп'ютерних програм та застосунків на одній з обраних мов програмування. Для того, щоб стати програмістом, ви не повинні мати ніякого сертифіката або закінчувати школи. Важливі в першу чергу навички. Якщо ви хотіли б ними оволодіти, то Академія Шаг стане для вас вірним вибором.

Роботодавці часто вимагають від кандидата наявності вищої освіти (в області інформатики). Дуже важливо також мати досвід в необхідних технологіях. Варто знати, що робота на посаді програміста потребує також знань в конкретній галузі.

Попри те, що освіта не важлива, добре якщо ви закінчили якийсь із навчальних закладів. В ході цього етапу освіти, майбутній програміст отримує базові знання та навички. Тому важливо, щоб після закінчення навчання та отримання диплома, ви продовжили освіту. Необхідними можуть бути курси, орієнтовані вже на конкретну спеціальність, тобто програмування обраною мовою.

У професії програміста важливе знання іноземних мов, переважно англійської. Необхідно мати на увазі, що курси та навчання також проводяться за кордоном. Крім того, основою є використання закордонних джерел.

Хто може стати програмістом?

Насправді в професії програміста слід розраховувати насамперед на знання і досвід. Особа, яка має намір виконувати таку роботу, повинна відрізнятися деякими особливостями. Серед основних можна назвати: логічне мислення, любов до математики, систематичність. Важлива самостійність, тому що навіть при роботі в невеликих групах, кожен розробник виконує свої завдання самостійно. Чимале значення має також творчість, так що з-під "клавіатури" можуть виходити цікаві проєкти.

Як виглядає ситуація на ринку праці?

Ринок IT все знаходиться на стадії розвитку. Через це компанії, як і раніше, стикаються з проблемою нестачі кваліфікованих фахівців у галузі програмування — попри те, що ринок вже насичений такими фахівцями. Тож шанси знайти роботу досить високі.

Скільки заробляє програміст?

Варто мати на увазі, що заробітна плата може змінюватись в залежності від наявних навичок. Враховуючи спеціалізацію на різних мовах програмного забезпечення, середній заробіток суттєво відрізняється.




Теги:It, робота, програмісти, школа програмування


Читайте також



Коментарі (0)
avatar