реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Заробляй, не виходячи з дому

В останні роки спостерігається швидке зростання популярності дистанційної зайнятості. Така тенденція викликана тим, що це часто вигідно роботодавцям. Адже можна не утримувати зайві приміщення, а також не потрібно забезпечувати працівників комп'ютерною технікою. Підробіток онлайн є зручним і для багатьох працівників. Познайомимося ближче з видами віддаленої роботи та з тим, якому персоналу такі вакансії підходять.

Про варіанти віддаленої роботи

Роботодавці пропонують працювати дистанційно з оформленням відповідно до вимог трудового законодавства – тобто штатно. Другий варіант – позаштатні співробітники, які можуть працювати за трудовим договором або без документального оформлення. Віддалена робота може бути постійною чи тимчасовою. Приклад постійної дистанційної зайнятості – менеджер з продажу інтернет-магазину. Багато вакансій менеджерів пропонує зручний сервіс OLX Робота.

Виконання окремих замовлень, наприклад, на біржах фрілансу, можна назвати тимчасовою або епізодичною зайнятістю. Вакансії для віддалених працівників передбачають різні види організації робочого процесу. Найбільш поширені такі робочі графіки, як:

  • щоденна робота (наприклад, з 9-00 до 18-00);
  • змінна (денна, нічна, добова);
  • без обмежень у часі.

Останній варіант припускає, що працівник сам визначає, коли в нього буде робочий час. Але це не означає, що можна нічого не робити. Зазвичай такі працівники отримують завдання з термінами здачі. Віддаленою може бути основна робота або підробіток. Підробляють найчастіше люди без професійного досвіду. Наприклад, матері, які перебувають у декреті, чи студенти.

Кому підходить дистанційна праця?

Такий графік підходить програмістам, вебдизайнерам, копірайтерам, менеджерам з продажу, рієлторам та ін. Деякі бухгалтери працюють віддалено, але з періодичним відвідуванням офісу. Вакансії без професійного досвіду оптимальні для пенсіонерів, інвалідів та мешканців віддалених населених пунктів, де немає жодних вакансій.




Теги:робота, онлайн, заробіток


Читайте також



Коментарі (0)
avatar