реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Як спиться антикорупціонерам?

Попри протести «Європейської Солідарності», яка неодноразово наголошувала на високій корупційності закону , що виводить 100 млрд грн ( це 10% бюджету!) на безтендерне!!! будівництво Київської окружної дороги, і безтендерні закупівлі та витрати 5 млрд. грн в рамках святкування Дня Незалежності, Зеленський таки підписав цей закон.

Цікаво , як зараз спиться так званим антикорупціонерам , які зручно вмостили свої оптимістичні тіла у різні наглядові ради?

Пропагандистські канали не присвячують темі вже не великого, а грандіозного крадівництва свої ефіри і не ставлять пластмасові чучела причетних до знищення системи « Прозорро» з ОП і президентської фракції в своїх студіях. Тому що олігархи в темі і в долі. І жоден антиолігархічний закон не перерве це тісне спілкування офісу з батьками- засновниками республіки Зеленського.

Дивує мовчання НАБУ і посольств, розслідувачів і суспільства, бо всі попередні гучні справи- це дитячий лепет у порівнянні з безтендерним розпилом 105 млрд грн.

В цих цифрах є один рядок, який мене і моїх колежанок хвилює найбільше.

ОХМАДИТ. Зеленський планує урочисто перерізати стрічку нового корпусу дитячої лікарні до Дня Незалежності.

Ага, той, хто висміював політиків за « лєнточкі», зараз будує своє президенство на радянських приурочуваннях до дат.

Будівництво нового корпусу ОХМАДИТу розпочалося кілька років тому, і наша команда в найскладніші для бюджету роки знаходила кошти для фінансування цього надважливого проекту. Новий корпус при Порошенку було добудовано на 90%. Зеленському залишилося перерізати лєнточку.

Моі колеги Mariya Ionova, Вікторія Сюмар, що входять до наглядової ради ОХМАДИТ, жорстко контролювали прозорість використання державних коштів. Я вже 17 років перераховую онкогематологічному відділенню ОХМАДИТ.
Й ось нещодавно медзаклад, де лікуються найважчі діти, віднесли до списку ковідних. Це викликало занепокоєння в батьків дітей з онкологією, адже очевидно, що будь який спалах в ОХМАДИТ виявився б катастрофою для таких дітей…

Але тепер все набагато гірше! В закон , який підписав Зеленський, дозволяється без тендерних процедур закупити обладнання для лікарні на суму більше 1 млрд 200 млн грн. Влада включила в список заходів до Дня Незалежності відкриття ОХМАДИТ і заради урочистого перерізання стрічки Зеленським тепер найголовніший етап для лікарні- закупівлю техніки- проведуть без тендерів, пришвидшено, за схематозом!

І , за інформацією медичного колективу, чинуші з ОП не планують радитися з самими лікарями щодо характеристик необхідної апаратури, а включають схеми часів Богатирьовоі, коли закупалося найдешевше /неякісне, яким і досі забиті підвали старого корпусу лікарні, яке жодного разу не використовувалося.

Ми всі розуміємо, що корпуси без сучасного , якісного, найкращого обладнання-це лише будівля? І головне- закупити не просто якісне, а саме необхідне, те, що просять лікарі , які щодня рятують дітей!

Нещодавно відбулася зустріч Наглядової ради, опікунів і волонтерів, представників медколективу з новим міністром Ляшком. Саме на тему закупівлі нового обладнання для нового корпусу . Після цієї розмови волонтери звернулися до всіх небайдужих із закликом - зробити публічною інформацію про корупційні ризики . Заради відкриття нового корпусу до Дня Незалежності готуються швидкі закупівлі обладнання , список якого не узгоджено з медколективом.

Скажу відверто: ми вже сигналізували про серйозність проблеми тим адекватним членам команди Зеленського, які усвідомлюють іміджеві ризики. І закликали звернути на це особливу увагу, зустрітися з медколективом і наглядовою радою і закупити через тендери необхідне обладнання в найкращих виробників медтехніки. Це не лікарня Зеленського. Це лікарня для дітей України, і вони мають отримати найкраще!

Ми закликаємо ОП відмовитися від планів бещтендерного розпилу за схемою Богатирьвої і її команди, яка повернулася і непогано себе почуває при Зеленському .
Ми вимагаємо від профільного міністра узгодити закупівлю необхідного обладнання з медколективом лікарні. Життя і здоров’я маленьких пацієнтів і популістські хотілки Зеленського перерізати стрічку до свята- незрівнянні речі.

Закликаємо все українське суспільство усвідомити, що ці 105 млрд- це не гроші кварталу. Це ваші податки і ваші гроші.

Ірина ГЕРАЩЕНКО



Теги:Охмадит, команда ЗЕ, антикорупціонери, Корупція, Ірина Геращенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar