реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Як перевіряють лічильники?

Як перевіряють лічильники? Де та як випробовують харчову продукцію за показниками безпеки? Як виглядають підпиляні гирі та що робити, аби захиститися від обважування?
На ці та інші питання отримали відповідь студенти Чернігівського кооперативного технікуму, завітавши з екскурсією на державне підприємство "Чернігівстандартметрологія".
Начальник відділу повірки електричних та радіовеличин Євген Малецький розповів студентам про види побутових лічильників електроенергії і про те, як можна перевірити правильність їх роботи.
Потім відвідувачі підприємства перейшли до лабораторії з випробування харчової продукції та продовольчої сировини та поставили питання щодо вибору продуктів.
"Звертайте увагу на термін зберігання та обов’язково читайте склад продукції", - порадила начальник лабораторії Наталія Коновець. Вона показала прилади, за допомогою яких проходять випробування харчових продуктів.
Виставку підпиляних гир продемонстрував студентам начальник сектору метрологічного нагляду Сергій Шацький. Він підкреслив, що захиститись від обважування допоможе елементарна наполегливість і принциповість покупця.
"Не соромтесь підійти ближче до ваг, подивитися їх показання без товару. Стрілка має стояти чітко на нулі", - сказав він. Сергій Шацький підкреслив, що перевірки метрологічного нагляду проходять і за планом, і за скаргою покупців.
"Дуже сподобалося. Хотілося б частіше відвідувати підприємства", - ділилися враженнями студенти.

Прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія"





Коментарі (0)
avatar