реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Як обрати ідеальний пральний порошок?

Уявити життя без прального порошку доволі складно, адже саме він допомагає ефективно очищати речі та надавати їм приємного аромату. В першу чергу потрібно звернути увагу на мийні властивості засобу. Вони впливають на те, наскільки дієво продукт буде справлятися з різними видами забруднень. На сучасному ринку представлені різні варіанти порошків для різних видів прання. Для прикладу, Persil на сайті Watsons.ua можна придбати як у вигляді гелю, так і у вигляді сухого порошку. Також не забувайте перевіряти склад обраних товарів, адже в деяких з них можуть міститися доволі небезпечні компоненти, які погано впливають на організм та викликають алергічні реакції.

Основні види порошків
Перш ніж купувати засіб для прання, необхідно визначитися, який ефект вони повинні мати. Їх можна розділити на декілька основних видів.

Універсальний
Універсальні порошки гарно справляються з легкими видами забруднень у вигляді пилу, бруду чи слідів поту. Вони чудово працюють з різними типами тканин й можуть використовуватися як для прання руками, так і для пральної машини.

Проте не забувайте, що їм не вдасться впоратися з особливо важкими плямами, оскільки в їх складі кількість аніоноактивних ПАР не висока.

Порошки з добавками
Компоненти цього продукта мають сильнішу дію. Найчастіше їх використовують для видалення стійких плям: кава, трава, губна помада, різноманітні соуси та сліди від жиру. 

Порошки для відбілювання речей
Мають схожий ефект, що й універсальні засоби. Їх можна використовувати для щоденного прання й для видалення звичайних плям, або просто, щоб освіжити аромат. Підходить виключно для білих речей, адже в них містяться компоненти, які осідають на волокнах тканин й візуально роблять їх білосніжними. Не підходять для ручного прання, яскравих та темних речей.

Порошки для очищення в холодній воді
Найчастіше такі засоби використовуються для тонких, або синтетичних тканин, адже їх потрібно прати за температури не вище 60 градусів. Краще використовувати для пральних машин.

Для ручного прання
Порошки для ручного прання відомі тим, що утворюють велику кількість піни, яка допомагає зробити процес максимально ефективним. Ручний варіант не може забезпечити великої кількості якісного механічного впливу на тканини, тому з плямами повинні впоратися аніонні ПАР. 

Автомат
Засоби для очищення речей у машині-автомат не утворюють такої великої кількості піни, адже це може зашкодити техніці й завадить одягу вільно переміщатися барабаном для кращого очищення. Старайтеся обирати засоби, на яких вказано «Автомат». На сучасному ринку вони вважаються найпопулярнішими, адже зараз майже всі користуються цим побутовим приладом.

Не варто також забувати про те, що деякі плями потребують особливого процесу прання. Для прикладу печі з плямами крові краще заздалегідь замочити в холодній воді, а вже потім відправляти у пральну машину. Обирайте цикл з температурою не вище 30 градусів. А сліди від кави чи чаю навпаки бояться гарячої води. 

Найкраще взагалі придбати відразу декілька видів порошків та користуватися ними залежно від ситуації та типів одягу. Таким чином ви не зіпсуєте тканини й зможете отримати максимально ефективний результат.




Теги:прання, споживач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar