реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Як об’єднується Семенівський район

Станом на 2 березня в громадах Семенівського району закінчились громадські обговорення пропозиції щодо створення Семенівської об’єднаної територіальної громади.

Підсумком обговорення є сесії сільських рад, на яких депутати офіційно затверджують своїм рішенням волю громади. Після отримання міською радою всіх рішень від сільських рад про надання згоди на об’єднання буде сформована робоча група з підготовки відповідних проектів рішень. Утворення робочої групи – це офіційний початок процедури. Після утворення робочої групи відповідне повідомлення буде надіслане до Чернігівської обласної державної адміністрації та Чернігівської обласної ради.

На сьогоднішній день вже є позитивні рішення щодо надання згоди на об’єднання від наступних сільських рад: Галаганівська, Янжулівська, Карповицька, Костобобрівська, Машівська, Миколаївська, Погорільська, Старогутківська, Тимоновицька, Хотіївська, Чорнорізька.

Що ж буде з тими сільськими радами, які не увійдуть до складу Семенівської об’єднаної територіальної громади. На сьогодні єдиною в районі сільською радою, яка відмовилась від об’єднання є Жадівська. Громада продовжить існування у старому форматі, але відповідно до внесених в 2017 році змін до Закону України «Про добровільне об’єднання” та при зміні перспективного плану буде мати право приєднатись до Семенівської громади. Але така громада відповідно до закону втрачає право на обрання голови такої об’єднаної громади. Отже, у виборах голови об'єднаної громади мешканці Жадівської сільської ради участі брати не будуть.

На сьогодні за наслідками голосувань сільських рад в межах Семенівського району фактично створюється одна громада, за виключенням Радомської сільради, яка вже де-юре є частиною Холменської об’єднаної громади і Жадівської сільської ради.

Сергій ДЕДЕНКО,
голова Семенівської районної державної адміністрації



Теги:ОТГ, Жадове, Семенівський район, децентралізація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar