реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Я думала, що живу у правовому суспільстві" - Ірина Черенько

На прес- конференції учасників євромайдану в Чернігові, розігнаному за постановою судді Зайця з окружного адміністративного суду, було змальовано картину сьогоднішнього погрому євромайдану.

"Я не спав дві ночі і тому, коли ця сіра маса кинулася на нас, я облив себе бензином і був готовий спалитися" -- розповів Станіслав Тавлуй. Свій виступ російською мовою він завершив закликом читати Лесю Українку і Василя Стуса: "Там величезне українське світовідчуття!".

Емоційно говорила профспілковий діяч Світлана Жимолостова, ображаючись на партій і народних депутатів від Чернігова Владислава Атрошенка та Валерія Дубіля, що не захистили мітингуючих.

"Ми живемо в одному місті, ходимо по одних вулицях і оце вчиняти отаке брутальне беззаконня?! -- говорив громадський активіст Сергій Соломаха. -- Чому ні міський голова, ні численні його заступники не вийшли поговорити з людьми, своїми громадянами, а понесли у суд подання на знесення євромайдану?!"
Сергій Соломаха також наголосив, що виконати рішення суду треба до кінця і звільнити місто від брудного намету Московського патріархату, адже він знаходиться також на вулицях, де обмежив встановлення наметів суддя Заяць. Проте у цій частині рішення чомусь не виконується...

Володимир Сергієнко: "Я звичайний чернігівець, батько двох дітей, для яких хочу кращого життя. І я буду йти до кінця".

Ірина Черенько, голова громадської молодіжної організації "Апельсин" розповіла про знищення апаратури організації судовими виконавцями і наголосила: "Я думала, що живу у правовому суспільстві, а виявилося -- в поліцейській державі".

Помічник- консультант народного депутата Руслана Марцінків Дмитро Скрипка зауважив, що знесено громадську приймальню народного депутата, що є порушенням статті 27 Закону "Про статус народних депутатів".

Учасники акції наголосили, що вони будуть проводити євромайдан щодня о 18 годині і закликали чернігівців приходити на підтримку європрагнень України.

Прес- конференція пройшла у прес- клубі "Просвіта".




Теги:міліція, Чернігів, прес- клуб Просвіта, євромайдан


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
соромно за свою землю зiбрали до чернiгiвщини байстрюкiв ,своих людей голодом виморили,вигнали ,,,собрали в этот гребаный чернигов сволоту,,,
avatar