реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Відлуння війни зі cходу дісталося до Чернігова

Бойових дій нема, а люди гинуть

Минулого місяця у Чернігові сталися дві надзвичайні події, спричинені необережним поводженням з боєприпасами. Внаслідок цього загинули троє людей.

У приміщенні приватної станції шиномонтажу по вул. Промисловій 9 жовтня прогримів вибух. Один з працівників загинув, інший – отримав травму і потрапив до лікарні. На місці події було виявлено залишки бойової гранати.

А 28 жовтня в одному з гаражів стався вибух, в результаті якого загинули дві особи. Під час огляду місця трагедії правоохоронці знайшли три гранати та кілька пачок патронів.

Звідки ж у тихому і мирному Чернігові взялися небезпечні боєприпаси? Правоохоронні органи мають інформацію, що нелегальна зброя, боєприпаси і вибухові речовини потрапляють до нас із зони антитерористичної операції. Окремі нечисті на руку волонтери, які бувають у зоні бойових дій і тісно контактують з військовослужбовцями, а також бійцями спецбатальйонів, обмінюють свою допомогу на зброю та військові засоби ураження з метою їх подальшої реалізації.

Подібна ситуація є надзвичайно небезпечною, адже нелегальна зброя та боєприпаси можуть у подальшому активно використовуватися для вчинення особливо тяжких злочинів.

І вже став майже народним вислів: “Якщо рушниця висить на стіні, то вона рано чи пізно вистрілить”.

Хочемо нагадати про кримінальну відповідальність за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ст.263 КК України).

Тому громадськість має всіма силами допомогти правоохоронцям поставити надійний заслін проникненню військових засобів ураження.

У разі виявлення вибухонебезпечних предметів, отримання інформації про факти та осіб, які причетні до незаконного обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин, варто невідкладно повідомляти про це правоохоронним органам – Службі безпеки України та міліції.

Андрій КОРЖЕНКО



Теги:міліція, АТО, вибухонебезпечні предмети, російсько- українська війна, Чернігів, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar