реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ізоляція Януковича стає очевидною

Робочий візит Віктора Януковича до Польщі та зустріч з Президентом Польщі Броніславом Комаровським, що має відбутися в м. Гданськ (Польща) 30 серпня 2011 року потрібно розглядати виключно, як крок відчаю з боку українського президента. Сьогодні Віктор Янукович опинився в міжнародній ізоляції. Ця робоча поїздка є вкрай необхідною для Януковича, враховуючи також внутрішню політичну та економічну кризу, а швидше колапс в Україні.
Прогнози щодо результатів робочого візиту:

– Робочий візит Віктора Януковича з Президентом Польщі Броніславом Комаровським буде носити короткотерміновий характер (може статися, що зустріч триватиме менше двох годин),
– Швидше за все зустріч буде проходити в жорсткій формі, з боку Польщі може бути висунутий ультиматум, щодо політичних репресій в Україні,
– Польща, яка наразі головує в Європейському Союзі, буде намагатися вплинути на Януковича щодо негайного припинення політичних репресій в Україні .
– Можна спрогнозувати, що у разі продовження політичних репресій проти опозиційних сил:
а) Янукович не отримає запрошення на конференцію Східного партнерства, що має пройти 29-30 вересня 2011 року,
б) переговори щодо створення зони вільної торгівлі та питання асоційованого членства України будуть замороженні.
в) запланований на перші числа грудня 2011 року самміт Європейський Союз - України опиниться під загрозою зриву,
– Якщо Янукович не врахує сигналів керівництва Європейського Союзу, то проведення Євро-2012 ва Україні може бути анульованим. Замість України місцем проведенням Євро-2012 стане Німеччина.

Отже, візит до Гданську і зустріч з Президентом Польщі Броніславом Комаровським є останнім шансом для Януковича уникнути остаточної міжнародної ізоляції і не стати в один ряд з Мубараком (колишній президент Єгипту), Кадаффі (колишній керівник Лівії), Асадом (президент Сирії), Лукашенком (президентом Білорусії).

Олексій КОЛОМІЄЦЬ
президент Центру європейських та трансатлантичних студій



Теги:опозиція, репресії, Польща, ізоляція


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
...може бути...
avatar
2
Дай бог выбросить бздарного президента на помойку истории . Большая беда для Украины, что у нас такой хамский,бездарный президент.
avatar
3
Насправді результати візиту вийшли ще гіршими, ніж передбачив автор
avatar