реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Історик представив міні-енциклопедію періоду УНР

12 лютого історик-свободівець Віктор Моренець у Чернігові провів презентацію ілюстрованої книги-дослідження "Невідома спадщина". Видання містить спогади, статті щоденники старшин Армії УНР родом із міста Прилуки та Прилуцького району Чернігівської області.

Також у книзі представлені "Щоденник отамана Окремого козацького чорноморського кошу" та доповнення до книги "Земляки Миколи Міхновського в боротьбі за українську державність".

Зустріч відбулася в приміщенні Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка. На презентацію зібралися журналісти, краєзнавці, громадські та політичні діячі, освітяни, студенти та інші. Про це повідомила прес- служба обласної організації ВО "Свобода".

Про створення та зміст книги розповів її автор – краєзнавець Віктор Моренець, представивши на проєкторі знімки документів і світлин із книги. Дослідник розповів також про особливості роботи в архівах.

Книга "Невідома спадщина" вийшла у світ за підтримки Чернігівської обласної організації Всеукраїнського Об’єднання "Свобода".

Також присутнім Віктор Моренець представив свої попередні видання:
"Земляки Миколи Міхновського в боротьбі за українську державність", яка розповідає про життєвий і бойовий шлях старшин і козаків Армії Української Народної Республіки – вихідців із Прилук та Прилуцького повіту (тоді ще Полтавської губернії). Рік виходу – 2012.
"Ічнянці в армії УНР". У книзі зібрано матеріял до літопису боротьби українців проти російської окупації у першому десятиріччі після большевицького заколоту 1917 року. Книгу Віктор Моренець створив у співавторстві з дослідником Віталієм Шевченком. Рік виходу – 2013.
"Земля, полита кров'ю". У книзі розповідається про повстанський рух на півдні Чернігівської области 1919–1923 рр. Рік виходу – 2013.
"Чернігівський процес". Видання містить стенограми та світлини з судового процесу над угорськими військовими. Рік виходу – 2014.



Теги:Прилуки, Віктор Моренець, отамани, Ічнянщина, УНР


Читайте також



Коментарі (0)
avatar