реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Інтернет-чат із членом оргкомітету мережі громадянської дії «ОПІР» Андрієм ЛЕВУСОМ

5 травня, о 15.00 на інтернет-сайті газети «Сіверщина» відбудеться чат із членом оргкомітету мережі громадянської дії «ОПІР» Андрієм ЛЕВУСОМ.
Питання можна ставити заздалегідь.

28 квітня, у річницю ратифікації Верховною Радою «харківських угод» між Україною і Росією, що продовжили термін базування ЧФ в Криму до 2042 року, пройшла всеукраїнська акція протесту «День опору окупації», яку організувала мережа громадської дії «ОПІР». Це не перша акція руху, яка привернула увагу громадськості та ЗМІ.

«ОПІР» також розпочав кампанію збору підписів за відставку міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова.
А нещодавно член оргкомітету «ОПІР» Андрій Левус звернувся з адміністративним позовом до Вищого адміністративного суду України про визнання протиправним підписання «харківських угод» Президентом України Віктором Януковичем.

Того ж дня, о 11.00, активісти мережі громадської дії «Опір» пікетуватимуть відділення ДАІ з обслуговування м. Чернігова (м. Чернігів, вул. Борисенка, 46).

28 квітня, керівництво чернігівського ДАІ викликало на бесіду водія, який напередодні віз представників громадянського руху «ОПІР» для участі у всеукраїнській акції «День опору окупації» у Києві. Йому було повідомлено про те, що буде накладено штраф за порушення «Правил перевезення пасажирів».

27 квітня активісти громадянського руху «Опір» їхали автобусом до столиці. На КПП «Кіпті» траси «Чернігів-Київ їх зупинив капітан міліції Олександр Антоненко, який почав шукати причину для того, щоб повернути автобус назад. Після низки запитань: «Хто старший групи?», «Чи немає у Вас гострих або колючих предметів?», «Яка мета поїздки до Києва?» причина була знайдена: відсутність договору. Хоча насправді досвідчений водій мав на той момент договір на перевезення пасажирів за маршрутом «Чернігів-Хмельницький», ясна річ, через Київ.

- Вся ця історія свідчить про те, - заявив представник руху «ОПІР» Олександр Ясенчук, - , що часи режиму Кучми, коли влада робила практично все, щоб неможливо було дістатися Києва для участі у протестних акціях, повернулися. Але як свідчить історія, це не дало результату для тоді існуючого режиму.

Незважаючи на дії ДАІ, чернігівські опозиціонери все ж таки взяли участь в акції протесту біля Верховної Ради та Адміністрації Президента.






Коментарі (41)
avatar
1
Доброго дня. В мене до Вас є два питання:
1) розкажіть про організаційну будова вашої організації;
2) як зв'язатися з Вашим представником в Чернігові.
Дякую
avatar
21
Доброго дня всім, хто поставив мені запитання!Через акаунт Ясенчука відповідає Андрій Левус.
Шановний А.С.А.В,мережа "Опір" швидше революційне середовище, ніж класична громадська організація.Мережу координує організаційний комітет, в який входять представнки з різних регіонів, рішення приймається консенсусом. Під кожну конкретну акцію створюється робоча група.Ми прагнемо уникнути бюрократії та чиновництва в організації.
Наш представник у Чернігівській області - Олександр Ясенчук.Його електронна адреса:[email protected]
avatar
2
Мені подобається ваша діяльність, особливо, заходи на 27 квітня по "Харківським угодам".
Якщо не секрет, звідки берете гроші для проведення акцій?

Яна

avatar
22
Шановна Яна, дякую за підтримку!Мережа "Опір" зараз лише розпочинає свою діяльність, тому великих витрат немає."Опору" допомагають ряд підприємців, з якими ми познайомилися під час Податкового майдану. Допомога не грошова, а організаційно-технічна - друк поліграфії, автотранспорт, технічне забезпечення. Окрім цього ряд активістів вкладають власні кошти у розвиток Мережі.Офісів у нас немає, вся комунікація - через соціальні мережі, що не потребує додаткових коштів.
avatar
3
Здравствуйте, скажите пожалуйста, кого из политиков Вы бы хотели видеть в своих рядах?
Почему именно "ОПІР", а не любая другая организация? Чем Вы лучше :)?
avatar
23
У своїх рядах хочемо бачити всіх проукраїнських, демократичних, несовкових політиків...і не тільки політиків.
Хто кращий, хто гірший вирішуватимуть громадяни на основі наших дій.
avatar
4
Попередження! З однієї IP-адреси лише одне питання. Не потрібно підписуватись різними іменами.
avatar
5
Вітаю! Пане Андрію, на Ваш погляд, як боротися з апатичністю серед молоді та взагалі українців?! На жаль, більшість є такою, а це є неабияким подарунком для діючої влади.
avatar
24
Власним прикладом, адже наші дії мають стимулювати українців активно захищати власні права, а не на кухні нарікати на владу.
avatar
6
Чи буде «Опір» щось проводити у Корюківці? Псевдо-патріотів із УНП і "Свободи" в районі чомусь не чути і не бачити!
avatar
25
Головний принцип "Опору" - самоорганізація та ініціатива.Долучайтесь до нас, створюйте осередок та працюйте.Ми відкриті до співпраці.
avatar
7
Доброї ночі!
буде два питання:
1. чи планує"Опір" перетворюватись у політичну партію і чи бачите ви в цьому перспективу?
2. яка чисельність вашої організації, регіональні представництва?
avatar
26
Я вважаю партійний формат неефективним.На жаль, опозиційні партії займаються взаємопоборенням, а не протидією режиму. Саме тому планів перетворюватися у партію немає.
В "Опорі" немає фіксованого членства, адже ми не хочемо полегшувати роботу спецслужбам та бюрократизувати Мережу. Разом з тим хочу зазначити, що близько трьохсот громадських активістів постійно підтримують різні ініціативи "Опору". Формат долучення та активності є вільним: його визначають самі активісти - хтось працює в соцмережах, хтось клеїть наліпки, хтось бере участь у пікетуваннях. "Опір" діє в 14 областях України.
avatar
8
Яке відношення має В.наливайченко до вашої структури? І звагалі -- "Наша Україна" ще дихає?
avatar
27
Дружнє. Так. smile
avatar
9
Доброго дня.
Хто голова Опору, Андрій Парубій?
avatar
28
Ні. В "Опорі" немає одноосібного лідера.
avatar
10
Читала на вашому сайті про позов до Януковича. Якого рішення від суду Ви очікуєте?
avatar
29
Справедливого та законного, але особливих іллюзій немає.
avatar