реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Ініціативна група захищатиме "Сіверщину" від рейдерства

У Чернігові в понеділок, 30 вересня, в Прес-клубі «Просвіта» пройшла прес-конференція про створення Ініціативної групи «Захист «Сіверщини» від рейдерства».

Новостворена група представила трьох координаторів Групи.

Бондарев Олександр: «На зборах Ініціативної групи «Захист «Сіверщини» від рейдерства» було вирішено обрати трьох координаторів. Кожен з них представляє різні вікові групи – молодша (Бондарев Олександр) , середня(Поліщук Володимир) і старша(Ральченко Валентин). А вікова група, у свою чергу, працюватиме зі своєю цільовою аудиторією…»

Ральченко Валентин: «Потрібно підключати громадськість, особливо – молодь! Але і старше покоління не повинно допустити втрати газети «Сіверщина». Ми всі повинні долучитися , щоби Газета залишилися в руках Чернігівської громади».

Поліщук Володимир: «Ми звикли до незалежної демократичної газети «Сіверщина». Там завжди можна було висловити свою думку, незважаючи на будь-яку політичну владу в Україні. Ми зробимо все, аби перевірити незаконність зняття головного редактора "Сіверщини" Василя Чепурного. Також ми перевіримо фінансову сторону видавця Газети -- ТОВ РВЦ «Сіверщина», щоби не виникало жодних інсинуацій.
Вірю в об’єднання громадян навколо проблеми, яка відбувається з газетою «Сіверщина»».

На прес-конференції заявлено, що в Чернігівській області катастрофічна ситуація щодо ЗМІ. Ситуацію може виправити тільки спільна позиція представників громадськості та представників медіа.

На самому заході в ряди Ініціативної групи почали записуватися небайдужі представники чернігівської громади. Зокрема, до ініціативної групи ввійшли народний художник України Володимир Ємець, заслужена вчителька України Лілія Сарана, народний майстер Валерій Ключник, голова громадської організації "За справедливість!" Олександр Машир.

На прес-конференції були присутні також члени групи Валерій Сарана -- перший голова Руху, Володимир Черніков -- колишній директор ТОВ РВЦ "Сіверщина", Олександр Шевченко -- заступник голови обласного товариства "Просвіта" імені Т. Шевченка. Було вирішено продовжувати боротьбу за свободу слова та вільні ЗМІ у Чернігівській області.

Олександр БОНДАРЕВ



Теги:Сіверщина, Василь Чепурний, рейдерство, Олександр Бондарев


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Про яке "рейдерство" мова? Суто кадрові зміни. Звісно ж, неприємні самому Чепурному. А газета як була, так і буде. Точніше, мабуть, буде кращою. Нема чого тут плакатися щодо газети.
Це в іншій газеті вже весь (старий) колектив за голови хапається й очі на лоба вилазять від феєрії управлінсько-кадрово-редакторських рішень нового "генерального редактора", та й від його особи як такої. Ось де плакати час за газетою - то це в "Чернігівщині", куди направили щоденно п'яного й непомірно пихатого "історічеського олядача".
Оце я розумію - "торба" газеті настане. Звідки, до речі, "Сіверщина" може забрати й свою дещицю передплатників, бо "Чернігівщину" багато хто припинить передплачувати.
avatar
2
Сергію, різниця між "Сіверщиною" і "Чернігівщиною" --  в засновниках. Твоя газета куплена Яковишиним і нема чого плакатися, бо це газета приватна, а "Сіверщина" була, є і буде газетою "Просвітою". Що й хочуть поламати рейдери...
avatar
3
Ну так засновники, наскільки мені відомо, просто так не змінюються через зміну редактора. Там є реєстрація у відповідних органах.
avatar
4
Оператор, про яких засновків(!) іде мова?
avatar
5
Все таки невдало виходить, коли  збиваються з теми. Мова ж зовсім не про засновника, операторе, яким, між іншим, є "Просвіта". Йдеться про скандальне дійство навколо конфлікту видавців з редактором, який  якраз і представляє засновників.А ось з перспективою газети у дусі "як була, так і буде. Точніше, мабуть, буде кращою" не треба поспішати. Бо, на жаль, не густо у нашім краї з тижневиками проукраїнського спрямування. Як би то боляче комусь не було. Так що є привід для роздумів у гурті тих, хто "виріс" як свідомий українець саме на такій пресі.
avatar