реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Ікона мироточить уже рік

У Рубанській Свято­Миколаївській церкві уже рік, як мироточить старовинна ікона Святого Миколая Мир­Лікійського. Ця ікона була ще в красивому Рубанському храмі Святого Миколая до 1917 р.

Увесь цей час не одне покоління рубанців молилось перед цим образом, лунали щирі молитви в радості і горі, в переслідуваннях і нещасті, яких так густо було в житті нашої громади. І весь цей час Святий Миколай опікувався Рубанкою – доносив молитви своїх вірних до Господа. З відновленням церковного життя у Рубанці у 2008 році святиня повернулася до храму на почесне місце.

І ось уже рік, як ікона замироточила. Саме в цей рік дуже багато подій трапилося в Рубанці – громада втратила свого багаторічного керівника, який трагічно пішов із життя; йде процес болючий, важкий – пошук свого місця в об’єднаній громаді, гостро стоїть питання подальшого існування лікарні, школи. Дуже боляче б’є по Рубанці відсутність виробництва, оренда землі багатьма орендарями, а у семи няньок дитя без ока.

Саме в цей час Рубанська святиня замироточила – дає Святий Миколай знак нам, що Бог не забуває нас у біді. Кличе нас до Себе, просить молитися, об’єднатися і вірити в свої сили. Кличе до праці, кличе берегти своє і цінувати те, що маємо. І дуже хочеться, щоби ми зрозуміли цей знак…

29 жовтня ікона була виставлена для поклоніння у Рубанській Свято­Миколаївській церкві. Відбулася урочиста служба, величання Святого Миколая, прикладання вірних до Святині.Хвилююча, неповторна мить.

«Прийдімо, поклонімося і припадімо до Христа». З вірою і надією – і повернеться віра в себе, наснага до праці й перемог, до пошуку вірного шляху у нашому розбурханому житєйському морі.

Святиня доступна для поклоніння на кожному Богослужінні, яке звершується настоятелем Отцем Володимиром Павлиною щонеділі та у свята о 14.00. Віра, бодай на макове зерня, творить чудеса!

Олег КАЛИНЯК,
житель с.Рубанки.
"Голос Присеймів'я"



Теги:Чернігівська єпархія, Олег Калиняк, Рубанка, мироточиві ікони


Читайте також



Коментарі (0)
avatar