реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Іцхак Охайон і Олександр Соколов подружилися

Чернігівський міський голова Олександр Соколов та мер ізраїльського міста Петах-Тіква Іцхак Охайон підписали Угоду про співпрацю між містами. Підписання Угоди відбулося у рамках офіційного візиту чернігівської делегації до Петак-Тікви 13-16 травня.

Угода про співпрацю між містами передбачає поглиблення дружніх взаємовідносин у сферах економіки, енергетики, бізнесу, науки і культури, охорони здоров’я і спорту та інших. Також йдеться про обмін офіційними делегаціями, представниками бізнес-структур, громадських організацій, студентів. Крім того, сторони домовилися сприяти обміну досвідом у галузі муніципального управління.

Чернігівський міський голова Олександр Соколов повідомив, що в рамках візиту досягнуто домовленості про розвиток взаємовигідних відносин. За його словами, ізраїльська сторона віддає перевагу розвитку партнерства в економічній сфері, тому саме про це йшлося під час переговорів. Наразі в місті Петах-Тіква багато бізнесменів шукають можливості вкладення капіталів та розширення виробництва, зокрема в країнах колишнього СРСР.

У зв’язку з цим, є попередні домовленості про проведення презентаційного заходу (у форматі бізнес-місії або так званого road-show), щоб ознайомити ізраїльських інвесторів із потенціалом Чернігова. Намічено основні теми майбутніх переговорів: інвестування в житлове будівництво відповідно до Генплану, вкладення коштів у розвиток готельної інфраструктури згідно зі Схемою перспективного розвитку туризму, співпраця в галузі хімічної промисловості тощо. Наразі узгоджується дата проведення бізнес-місії.

Важливо, що інвестування в Україну для ізраїльтян полегшується тим, що багато з них мають українське коріння (під час візиту О.Соколов мав нагоду зустріти вихідців із Чернівців, Бердянська, Дніпропетровська, Харкова і навіть Чернігова) та розуміють особливості ведення бізнесу на пострадянському просторі.

Як зазначив Чернігівський міський голова, у галузі муніципального управління Ізраїлю на прикладі Петах-Тікви його найбільше вразило дві речі: відсутність фізичних кордонів між окремими містами, а також відсутність конфліктів між сусідніми муніципалітетами щодо того, хто яку територію має прибирати.
Загалом обидва мери – Іцхак Охайон та Олександр Соколов – оцінили візит як позитивний і такий, що має лягти в основу подальшої плідної співпраці, насамперед в економічній сфері.

Довідка: Петах-Тіква є північно-східним передмістям (містом-супутником) Тель-Авіва, засноване у ХІХ столітті, з 1939 року має статус міста. На сьогодні займає площу 39 кв. км. та налічує майже 220 тис. мешканців.
Петах-Тіква є другим найбільшим промисловим сектором в Ізраїлі (після Хайфи), що поділений на три промислові зони. У місті розвивається металообробна, хімічна, харчова, текстильна промисловість.
Активно розвивається медицина. Тут розташовано п’ять медичних закладів, зокрема всесвітньо відомі онкологічний центр “Давідофф” і дитяча лікарня “Шнайдер”. У місті діє медичний центр ім. Рабина (“Белінсон”) – один з найбільших в Ізраїлі.

Ірина СИНЕЛЬНИК




Теги:О.Соколов, Ізраїль, міська рада, Петах-Тіква, Чернігів, Тель-Авів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar