реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Грушевському - від ніжинців

29 вересня у Ніжині відбулось відкриття двох меморіальних дошок на стіні ніжинської садиби Марії Костянтинівни Заньковецької (вул.Заньковецької, б. 11). Перша (оновлена) присвячена самій Марії Костянтинівні, яка проживала протягом тривалого часу в нашому місті. Друга — приурочена до 150 річчя з дня народження відомого історика, політичного та громадського діяча Михайла Сергійовича Грушевського, який відвідав Ніжин у 1907 р. і кілька днів гостював у Марії Костянтинівни.

На захід завітали: ректор НДУ ім. М.Гоголя Олександр Самойленко, директор Ніжинського краєзнавчого музею Геннадій Дудченко, Сергій Зозуля, старший науковий співробітник відділу історичного пам’яткознавства, керівник Північно-Східного регіонального відділення Центру пам’яткознавства НАН України і УТОПІК, викладач історико-юридичного факультету НДУ, доктор історичних наук Євген Луняк, начальник управління освіти Станіслав Крапивянський, заступник міського голови, депутати міської ради, учні та вчителі ЗОШ№12, студенти та викладачі Ніжинського училища культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької.

Честь урочисто відкрити дошки надано секретарю Ніжинської міської ради Валерію Салогубу та Григорію Самойленку, професору, доктору філологічних наук.

Освячення меморіальних дошок звершив настоятель Свято-Покровської парафії Ніжина протоієрей Михаїл Якубів.Нежатин



Теги:ГРУШЕВСЬКИЙ, Заньковецька, Ніжин, НДУ імені Гоголя


Читайте також



Коментарі (0)
avatar