реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Гроші для пенсіонерів

До бюджету обласного Пенсійного Фонду надійшло 3 млрд. 300 млн.грн., що становить 95,7% до плану та 114,7% до відповідного періоду минулого року. Власні кошти становили 1 млрд. 721 млн.грн., що на 29 млн.грн. або на 1,7% більше, ніж за 2008 рік. Про це повідомлено на розширеній колегії обласного ПФ. Область забезпечує себе пенсійними надходженнями лише на 54 відсотки, все інше додає держава.

Стан фінансово-господарської діяльності платників області негативно позначився на нарахуваннях страхових внесків: відсутність фінансування та замовлень на промислову продукцію, проблеми з її збутом призвели до зменшення обсягів виробництва, а відповідно до скорочення середньооблікової чисельності та уповільнення темпів наповнення фонду оплати праці - основного джерела фінансових надходжень до Пенсійного фонду. З початку року майже на 25 тисяч осіб, або на 8,5% скоротилась середньооблікова чисельність штатних працівників. Фонд оплати праці за 2009 рік склав 4 млрд. 892 млн.грн., що становить лише 99,5% фонду оплати праці 2008 року.

Протягом минулого року органами Фонду вживались заходи щодо легалізації заробітної плати. Тільки підрозділами надходження доходів надіслано до відповідних органів 430 звернень щодо порушення платниками законодавства про оплату праці, спільно з контролюючими органами перевірено 98 платників. За підсумками роботи з соціальними партнерами 140 особам збільшено розмір заробітної плати, 110 її легалізовано.
До суду минулого року подано 760 позовів про стягнення 25,6 млн.грн., задоволено 642 позови на суму 17,7 млн.грн. Надійшло від проведеної роботи 11,4 млн.грн.
Забезпечено своєчасне призначення, проведення перерахунків та виплата у повному обсязі пенсій близько 365 тисячам цивільних пенсіонерів та 19 тисячам пенсіонерів силових структур. Всього в області призначено біля 18 тис. нових пенсій, проведено близько 53 тис. поточних перерахунків.

За повідомленням управління у справах преси та інформації обласної держадміністрації




Теги:пенсійний фонд, пенсіонери, перерахунки пенсій, легалізація зарплати


Читайте також



Коментарі (0)
avatar